Bekijk wat BKR doet in 1 minuut!

Je hebt een aantal soorten BKR leningen maar bijna altijd gaat het om niet al te grote leningen Een wel bekend voorbeeld is een minilening. Dit soort leningen gaat vrijwel altijd om enkele honderden euro’s, zelden meer dan dat. En dat heeft er alles mee te maken dat je voorzichtig bent om iemand veel geld te lenen die een BKR vermelding heeft vanwege betalingsproblemen
De kwalificatie van de aanvraag is een stuk soepeler waardoor het niet moeilijk is om een lening af te sluiten. Er is geen persoonlijk contact geweest en er is een beperkte hoeveelheid informatie voor de geldverstrekker beschikbaar. Daarom zullen ze waarschijnlijk tot enkele honderden euro’s gaan, maar niet veel hoger als die bedragen.

Lenen met BKR is ook via minder officiële kanalen te krijgen. Bij particuliere geldverstrekkers is er veel mogelijk als je alleen een BKR lening zou nodig hebben. Het nadeel van een particuliere geldverstrekker is dat een offerte altijd wordt gemaakt na de situatie die de geld vrager verkeerd. Je begrijpt dan hopelijk dat de rentes voor die lening enorm hoog zullen zijn, maar het kan uitkomst bieden indien er geen andere mogelijkheid tot lenen mogelijk is.

Indien je nog waardevolle bezittingen hebt zou je kunnen overwegen om deze te verpanden. Ze kijken dan alleen naar de waarde van de bezitting en niet hoeveel jij wilt lenen. Wat in mijn ogen wel van belang is dat je in de komende tijd inkomen gaat binnen krijgen als je met een van de besproken leningen in zee gaat. Het gaat vaak uit de hand lopen als je lening met een lening gaat betalen.

Sluit geen lening af als het niet echt nodig is. Helaas worden er steeds meer leningen afgesloten voor niet noodzakelijke doel einde zoals bijvoorbeeld een vakantie. Een vakantie is geen onderpand dat in waarde stijgt. Sterker nog, het is helemaal geen onderpand. Om de vraag te beantwoorden of je zou moeten lenen moet je weten of in de toekomst een reële stijging van het onderpand zal plaats vinden en of er een echte urgentie geval is. Ga naar Nederlandse Minileningen voor informatie.