Het doorlopend krediet met lage maandlasten

Een doorlopend krediet is ideaal wanneer u lage maandlasten wilt want dit  lijkt dan ook een relatief goedkope lening, en lenen kan in verschillende vormen waarvan de bekendste vormen de persoonlijke lening zijn en natuurlijk het doorlopend krediet.

doorlopend krediet

Een doorlopend krediet mogen we niet naast de bekende leenvormen vergeten.

Een doorlopend krediet is bijvoorbeeld de ideale lening voor studenten want deze hebben vaak een bijbaan en kunnen geen hoge maandlasten aan een lening veroorloven. Daartegenover hebben zij vaak wel goede baanperspectieven en is de kans groot dat zij binnen enkele jaren veel meer gaan verdienen dan wat zij hedendaags verdienen. Studenten kunnen dan op een later tijdstip meer verdienen en dus dan ook hogere maandlasten veroorloven. De illusie dat een doorlopend krediet goedkoop is moet gelijk uit de wereld geholpen worden. Hiermee willen we niet zeggen dat het een dure lening is want een doorlopend krediet blijft een lening en ook deze vorm van lenen moet later worden terugbetaald.

Een geld reserve als krediet is zeker verkrijgbaar.

Hiervoor zijn er verschillende kredietverstrekkers die hiervoor informatie kunnen verstrekken. Kortom een doorlopend krediet is ideaal voor mensen die nu nog geen hoge maandlasten kunnen veroorloven, maar later wel hun schuld kunnen aflossen. Wilt u meer weten over dit krediet? Check dan ook onze andere artikelen over deze vorm van lenen.

Wat is een nu een doorlopend krediet?

Bij een doorlopend krediet, wordt het bedrag niet afgelost, zoals bij alle leningen, maar de lener betaald alleen maar rente over het geleende bedrag. Dat betekend dus ook dat er geen vaste datum is wanneer het resterende bedrag moet worden terug betaald. Over het algemeen wordt de rente betaald, of de hypotheek afgelost, bij de verkoop van de lener zijn huis. De hypotheekverstrekkers hebben hun rentes expres niet hoger, dan dat een huis kan opleveren in executie, hierdoor zijn ze zekerder, dat ze het resterende bedrag ook echt zullen verkrijgen. Het makkelijke aan een aflossingsvrije hypotheek, is dat het makkelijk te combineren is met een andere hypotheek of lening, hiervoor moet u gewoon een gesprek aangaan met de verstrekker van de hypotheek, om er achter te komen of dat ook voor uw hypotheek of lening geld.

Aantal kenmerken van een doorlopend krediet

 • Er wordt niet afgelost, maar er wordt alleen maar rente betaald.
 • Er wordt geprofiteerd van de maximale fiscale mogelijkheden
 • Meestal is het bedrag, wat af te lossen, niet hoger dan 75% van de executiewaarde van een huis, zo zijn ze zeker dat ze betaald krijgen.
 • Als je toch wilt aflossen kan je dit doen, in kleine delen van 10% per jaar.
 • doorlopend kredieten zijn te combineren met allerlei andere hypotheken, je kan dus meerdere leningen hebben, zonder veel problemen te krijgen met de verstrekkers.

Voor en nadelen van een doorlopend krediet

Voordelen

 • Je hoeft het niet af te lossen, bij deze soort hypotheek hoeft er alleen maar rente betaald te worden.
 • Lage lasten
 • Geen verplichte aflossingen tussen alles door
 • Alle offertes zijn makkelijk online te vergelijken, zodat u gemakkelijk alles het goedkoopst kan kiezen.

Nadelen

 • Er wordt geen vermogen opgebouwd.
 • Tijdens de lening wordt er niet afbetaald, er wordt alleen rente betaald.
 • Er is geen financiële zekerheid, tenzij er een verzekering is afgesloten, het gaat dan vooral om een overlijdensverzekering.
 • Na het overlijden van degene die de lening is aangegaan, gaat de lening nog gewoon door.
 • Je laat je nabestaanden dus misschien wel met een torenhoge schuld zitten, misschien handig om over na te denken voor het einde van uw leven.
 • Als je pensioen hebt, wil je maximaal kunnen genieten, dit kan met deze doorlopend krediet dus niet. Als je met pensioen gaat, kan je lening verhogen.

Wat kan dit krediet voor u betekenen?

Het is een zeer effectieve manier om je lasten zo laag mogelijk te behouden. Je betaald de hypotheek namelijk niet af, maar je betaald alleen een variabele rente, deze rente kan echter wel stijgen en dalen, waarbij dalen veel kan schelen en stijgen veel meer kan gaan kosten. Je weet alleen niet wanneer je hypotheek helemaal afbetaald is, dit kan je, als je er van af wilt komen, ook gewoon doen als bij een normale hypotheek. Als je dus een hypotheek met lage lasten en minder risico wilt, is dit een hele goede oplossing voor uw financiële problemen, die makkelijk oplosbaar zijn.

Doorlopend kredieten aangaan

Het openen van zo’n lening, kan gewoon in een bank. Om genoeg informatie te hebben, kun je misschien, omdat iedereen een andere situatie heeft, eerst een persoonlijk gesprek met de verstrekker van de lening aangaan, ze zijn vaak heel bereidwillig om je te helpen. Mocht u al genoeg informatie hebben kunt u ook nog een online lening aangaan, dit scheelt misschien wat tijd, maar u kan beter zorgen dat ze in een bank alles netjes zwart op wit zetten, zodat u er later geen problemen mee gaat krijgen. Als je er zeker van wilt zijn om de goedkoopste doorlopend krediet aan te gaan, kunt u het op verschillende sites online vergelijken, zorg hierbij dat het geen partijdige site is, ze kunnen namelijk ook betaald worden om iemand de goedkoopste te laten lijken. Dan ben je dus inclusief alle extra kosten gewoon duurder uit, let er dus heel goed op!

De Risico’s van doorlopend kredieten

De laatste tijd is het bij doorlopend kredieten zo, dat er in de media wordt gesproken over, risicohypotheken, dit komt door de economische crisis, deze begon in Amerika, waar men instortte door alle leningen aan hun benen. Geld is wat ze nodig hadden, ze moesten het dus lenen, elk land dat de Amerikanen geld leende, stortte stuk voor stuk in. Dit was dus natuurlijk ook het begin, maar het kwam door de torenhoge leningen. Je lost niks af en moet dus op andere manieren veel meer kunnen betalen, zodat de banken er genoeg aan overhouden, maar het houdt een keer op met je geld, dit is het moment dat je niet verder kunt. Je moet alles zeer goed inplannen, bedenk of je er wel genoeg geld voor hebt. Als je kunt moet je hem stuk voor stuk gaan afbetalen, dit scheelt je veel geld. Je moet dus al van te voren in kunnen plannen hoe je de lening gaat aflossen. Je mag nooit zomaar een lening aan gaan, je kan, indien het om kleine bedragen gaat, beter eerst vrienden of familie vragen, die je terug betaald. Het lenen van geld kost namelijk in alle gevallen heel veel geld, waarop je moet zijn voorbereid, om het financieel te kunnen overleven.
Doelstelling

Je kan een aflossingsvrije hypotheek gebruiken, als je niet genoeg geld hebt om die grote bedragen per maand af te lossen, maar als je wel genoeg geld hebt voor de percentages aan rente die je moet betalen. Het doel voor jou is dat je niet in de problemen geraakt, maar de bank verdient hier genoeg extra’s aan. Jullie worden met deze hypotheek dus allebei tevreden gesteld, dit is wat elke verstrekker wil, zodat je altijd kunt terugkomen met goede gevoelens voor de bank of verstrekker.