Kredietkaarten aanvragen; Visa of Mastercard?

Een kredietkaart aanvragen kan tegenwoordig ook al online via het internet. U kan via deze website bijvoorbeeld verschillende bedrijven raadplegen om uw kredietkaart (hetzij visa of mastercard) in enkele dagen toegestuurd te krijgen met tevens de opening van de overeengekomen kredietlijn. Wanneer u een aanvraag doet voor een kredietkaart en u staat niet gemeld op één of andere zwarte lijst van wanbetalers of dergelijke dan maakt u veel kans om een kredietkaart toegekend te krijgen.

Houd er dus rekening mee dat iedere krediet instelling die een visakaart of mastercard aanbiedt, eerst een beoordeling doet van de kredietrisico’s die eventueel komen kijken bij de aanvrager. Veel studenten vallen bijvoorbeeld in deze risicogroep, samen met werkzoekende of mensen met laag inkomsten kunnen minder gemakkelijk aan een kredietkaart geraken. Deze mensen kunnen wel hun kansen vergroten door bij meerdere kredietkaart uitgevers tegelijk een kredietkaart (visa) aan te vragen.

Enkele eigenschappen van een kredietkaart; met een kredietkaart hoeft u slechts beperkt cash geld op zak te hebben en loopt u maar een beperkt risico als u spoedig melding maakt in geval u de kredietkaart verliest of indien ze gestolen wordt. De meeste nieuwe kredietkaarten bevatten tegenwoordig ook een extra beveiligings-chip. Met een visa kredietkaart kunt u overal ter wereld eenvoudig en veilig betalen. Daarnaast zijn uw aankopen gratis verzekerd indien u ze betaald met de kredietkaart in kwestie en kunt u eventuele onterechte betalingen laten terugdraaien. Wereldwijd gezien is visa de meest geaccepteerde kredietkaart. Uw kredietkaart aanvragen bij deze kredietverleners is eenvoudig en zonder veel papierwerk.

Kredietkaarten voor al uw online aankopen.

Kredietkaarten aanvragen

Gebruik maken van kredietkaarten voor uw aankopen is erg handig omdat u niet over cash geld hoeft te beschikken. Wanneer u bijvoorbeeld in het buitenland bent, voor vakantie of voor zaken, kan u uw hotelkosten gewoon met de kredietkaart betalen. De kaart is tegenwoordig zo ingeburgerd geraakt in ons hedendaags betaalverkeer, dat ze haast noodzakelijk zijn geworden bij online aankopen die u doet. Het grootste verschil tussen een klassieke overschrijving en een betaling doen met een kredietkaart is dat de overschrijving veel trager verloopt ten opzicht van de onmiddellijke verwerking van de visa kredietkaarten.

Kredietkaarten hoeven niet duur te zijn per definitie. Sommige banken geven ze zelfs gratis wanneer u een nieuwe zichtrekening of spaarrekening wil openen, en betalingen die u ermee doet kosten zo goed als geen geld en een kredietkaart is inmiddels een zeer veilig betaalmiddel geworden. Betalen met een creditcard is makkelijk vanwege de brede en wereldwijde acceptatie. Uw persoonlijke handtekening en het tonen van de identiteitskaart is soms nog voldoende, maar omdat het betalen met een handtekening relatief onveilig werd is de pincode op de creditcard inmiddels geïntroduceerd.

Met behulp van deze geheime persoonlijke code werd een betaling veiliger. Essentieel in een pinbetaling is de aanwezigheid van een directe verbinding met de kaart-uitgevende instelling van de kredietkaart. Indien deze verbinding niet aanwezig is, kun je met een handtekening dus alsnog betalen. Een grotere stap in het betaalgemak met een kredietkaart is de introductie van de chip op de creditcard. De pincode kan door de chip worden geverifieerd zonder aanwezigheid van een verbinding met de kaart-uitgevende instelling.

De meest bekende kredietkaarten in omloop zijn: de visakaart en mastercard. Financiële instellingen zoals Axa, Cofidis, KBC, Citibank, Argenta, Dexia, ING, Europabank geven een eigen kaart uit in samenwerking met 1 van deze netwerken. Het is aangewezen dat u de verschillende aanbieders en uitgevers van deze betaalkaarten vergelijkt! De jaarlijkse kosten kunnen immers nogal uiteenlopen. Zo kan u zich op lange termijn heel wat intresten besparen!

De Kredietkaart als alternatieve betaalmiddel.

Er zijn maar weinig alternatieve betaalmiddelen die tegenwoordig zo vaak gebruikt worden als kredietkaarten. Deze kleine rechthoekige van plastiek gemaakte kaartjes biedt ons heel wat gemak, maar onoplettendheid met deze vorm van betalen kan ook heel wat ellende met zich meebrengen.

Kredietkaarten kunnen tevens één van de gemakkelijkste manieren worden om continue over een standby cashreserve van doorlopend krediet te beschikken, altijd beschikbaar wanneer je het nodig hebt. Diegene die niet overweg kunnen met deze vorm van betalen loopt het risico om kredietkaart schulden te maken maar iedereen is het ermee eens dat, ondanks de risico’s, er meer nadelen zijn aan het niet hebben van een vkredietkaart.

Kredietkaarten zoals we ze op de dag van vandaag kennen, zijn relatief nieuw en voortdurend in ontwikkeling om ze nog veiliger te maken en gebruiksvriendelijker. De belangrijkste wetgeving ter bescherming van de rechten van de consument met betrekking tot krediet werden doorgevoerd in het midden van de jaren zeventig. De meeste bedrijven hebben tegenwoordig dan ook de mogelijkheid om de hun klanten te laten betalen met een kredietkaart (visa bijvoorbeeld).

Een kredietkaart is niet langer een overbodige luxe maar kan u niet alleen een permanente geldreserve bieden maar ook de snelheid waarmee verrichtingen gedaan worden gekoppeld aan het feit dat de eigenaar van de kredietkaart over een terugbetalingstermijn beschikt van minstens 1 maand zijn niet te onderschatten voordelen om de aanschaf van een kredietkaart in overweging te nemen.

Als u tegenwoordig uw reis online boekt bijvoorbeeld, moet u doorgaans uw kredietkaart gebruiken om uw vlucht of hotel te reserveren. Het is het betaalmiddel dat inmiddels wereldwijd aanvaard wordt zonder in feite veel cash geld op zak te hebben! Met een kredietkaart kan u over de hele wereld eenvoudig, snel en in alle veiligheid betalen. U kan via deze blog via het internet verschillende kredietkaarten aanvragen ongeacht bij welke bank u nu bent. Via Internet heeft u veilig een kredietkaart aangevraagd en ontvangt u hem, na goedkeuring van uw dossier, binnen enkele dagen per post. (Bron Wikipedia)