De lage rente maakt geld lenen weer interessant. Niet alleen de hypotheekrente staat al enige tijd op een van de laagste niveaus ooit, ook de tarieven van een persoonlijk krediet zijn relatief laag. Ondanks dat de rentepercentages laag zijn loont het nog altijd om de verschillende geldgevers met elkaar te vergelijken. De verschillen betekenen nog altijd dat je bij particulier geld lenen nog altijd een aanzienlijk bedrag kunt besparen.

Persoonlijke lening

De persoonlijke lening en het zogeheten doorlopende krediet hebben bij veel consumenten de voorkeur als ze geld willen lenen. De persoonlijke lening heeft als belangrijk voordeel dat je als lener van te voren weet hoe groot het bedrag is en dat de periode waarover rente moet worden betaald vaststaat. Wie instapt bij een lage rente, zoals nu het geval is, kan daar gedurende de gehele periode c.q. looptijd van profiteren. Een persoonlijke lening is dus niet echt aantrekkelijk bij een hogere rente. Hiernaast heb je ook nog te maken met een ander nadeel. Sommige geldverstrekkers eisen een boete mocht je de lening vervroegd willen aflossen.

Doorlopend krediet

Een doorlopend krediet is een andere mogelijkheid. Hier kun je voor kiezen als je niet precies weet hoeveel je geld je nodig hebt. Denk bijvoorbeeld aan het opknappen van een woning. Bij een aantal geldgevers is een doorlopend krediet nauwelijks duurder dan een persoonlijke lening. Om deze reden kan het interessant zijn om de diverse aanbieders goed met elkaar te vergelijken.

Online kun je alle aanbieders eenvoudig met elkaar vergelijken en hierdoor is het mogelijk om snel een geschikte geldgever te vinden. Lees altijd wel goed de voorwaarden door, want je wilt later natuurlijk niet te maken krijgen met onverwacht hoge kosten. Je kunt voor advies ook altijd langsgaan bij een adviseur. Hij of zij kan jou van allerlei adviezen voorzien, zodat je uiteindelijk voor de beste optie kiest. Vooral bij het lenen van hogere bedragen kan het raadzaam zijn om advies in te winnen.

Geld lenen bij een bekende

Je kunt als het om particulier geld lenen gaat ook langsgaan bij een familielid of een vriend. Het voordeel is dat je dan wat soepelere afspraken kunt maken, maar desondanks is het aan te raden om wel duidelijke afspraken te maken. Je wilt niet dat er misverstanden ontstaan over het terug te betalen bedrag of dat er mogelijk zelfs ruzie ontstaan. Als het om geld gaat laten veel mensen immers hun ware aard zien en dat kan soms vervelende gevolgen hebben.

Overzicht van onze leningen!

Persoonlijke leningDoorlopend kredietMinileningVakantieleningKredietkaart
De persoonlijke lening staat ook wel bekend als een “lening op afbetaling”. Hier vindt u een lijst met betrouwbare kredietverstrekkers die interessante voorwaarden hebben. Omdat veel kredietverstrekkers een rentevoet hanteren op basis van je persoonlijke situatie raden we aan om aanvragen bij de verschillende kredietaanbieders een offerte aan te vragen.
Aanbieders van doorlopende kredieten met aantrekkelijke tarieven zijn op deze pagina samengebracht. Kiezen voor een doorlopend krediet is kiezen voor flexibiliteit. Het doorlopend krediet is een vernieuwbare kredietlijn die altijd beschikbaar is en zonder verantwoording mag worden opgenomen.
Vergelijk minileningen op deze pagina. Een minilening is een kleine lening en wordt wordt typisch aangevraagd om een plotse financiële tegenslag op te vangen.
Vergelijk vakantieleningen op deze pagina samengesteld met de beste reisleningen.
Een kredietkaart is een betaalkaart waarbij uw betalingen of geld-afhalingen niet onmiddellijk van uw rekening afgaan, maar meestal op één vast moment in de maand worden verrekend, op deze pagina vindt je de beste kredietkaart aanbieders.