De goedkoopste groene lening in 2018

Omtrent de groene lening is al heel wat gezegd. Velen denken – ten onrechte – dat dit speciale krediet niet meer bestaat. Tot 31 december 2011 was het mogelijk om dankzij een tussenkomst van de federale regering een intrestbonificatie van 1,50% korting te krijgen. Ook een belastingvoordeel van 40% op de interesten van de groene lening viel weg na deze datum. Het spreekt voor zich dat de groene kredieten dan best populair waren.

groene lening 2018

Toch adverteren kredietmaatschappijen nog steeds met de termen groene lening. Wanneer u van plan bent om een energiezuinige investering te doen, dan kunt u een interessant tarief verkrijgen. De tarieven zijn afhankelijk van de aanbieder en de goedkoopste groene lening kunt u dus zelf doen door tarieven te vergelijken. Veelal moet u dan – dankzij een factuur – kunnen voorleggen dat u daadwerkelijk het geld heeft besteed waar het voor bedoeld was. Op de site kunt u ook lezen welke maatregelen kunnen gefinancierd worden met een zogenaamde groene lening. Isolatie plaatsen, dubbele beglazing, zonnecellen plaatsen en energieaudit van de woning doorvoeren zijn slechts enkele voorbeelden.

Verder is het ook interessant om eens informatie aan te vragen bij de netbeheerder of bij de overheid. Afhankelijk van uw woonplaats is het ook mogelijk om fiscale voordelen te krijgen indien u van plan bent om een groene investering in 2018 te doen.

Simulatie groene lening 2018

Steeds vaker willen mensen een groene lening afsluiten. Een groene lening in 2018 biedt natuurlijk nog altijd enkele interessante voordelen, maar anderzijds zijn er ook strikte voorwaarden aan verbonden. Helaas zijn deze voorwaarden niet altijd even duidelijk waardoor kredietnemers zich nog wel eens durven te verkijken op deze kredietvorm. Wanneer u van plan bent om een groene lening aan te vragen kan het dan ook nooit kwaad om een simulatie groene lening te doorlopen. Met behulp van een dergelijke simulatie zorgt u er op een eenvoudige manier voor dat u te weten komt hoe de precieze werking van uw lening er uit ziet en dat is als vanzelfsprekend zeer belangrijk.

Een simulatie voor een groene lening kunt u vinden op zowat alle websites van banken en andere financiële instellingen. Voor het uitvoeren van zo’n simulatie heeft u eigenlijk niets nodig. Het spreekt voor zich dat u wel moet weten welk bedrag u ongeveer wenst te lenen en hoe lang u er over zult doen om de lening terug te betalen. Anderzijds werken veel groene lening simulaties ook met een keuzelijst waaruit blijkt of uw investering al dan niet voldoet aan de voorwaarden van de groene lening. Zoals u kunt zien kan het in ieder geval zeer interessant zijn om een simulatie uit te voeren.