De kredietkaart koop nu, betaal later.

Een kredietkaart is net zoals een bankpas. Je kunt er mee betalen en er geld mee opnemen. Echter het grote verschil met een bankpas is dat je met deze kaart je aankoop pas achteraf betaalt, terwijl diegene van wie je iets koopt wel zijn betaling ontvangen heeft. De aanbieder van de kredietkaart schiet het aankoopbedrag dus als het ware voor. Aan het einde van de maand krijg je de rekening gepresenteerd. Al je aankopen die je die maand met je kredietkaart hebt gedaan, staan in een overzicht. Je kunt dit bedrag direct via je bankrekening terugbetalen, zonder dat je rente verschuldigd bent. Natuurlijk kun je dit bedrag ook in termijnen terugbetalen. Dan zal je wel rente moeten betalen over het schuldsaldo.

In veel gevallen kunt u alleen nog maar met een kredietkaart betalen. Het is dan verstandig om er een aan te schaffen voor in noodgevallen wanneer u alleen maar met een kaart kunt betalen. Vaak kunt u artikelen kopen en binnen een maand weer terug betalen zonder rente over dit bedrag te betalen.

Waar kan ik met een kredietkaart betalen?

Met een kredietkaart kun je overal ter wereld betalen en geld opnemen. De meeste winkels, garages, restaurants en betaalautomaten bieden deze mogelijkheid. Een kredietkaart is daarom bijna onmisbaar als je op vakantie gaat. Tegenwoordig kun je ook op internet bijna overal betalen met een deze kaart.

Een kaart aanvragen.

Wanneer je een kredietkaart gaat aanschaffen is het verstandig om eerst rond te gaan kijken welke kredietkaart aanbieders er zijn. Meestal zijn de rente percentages verschillend en het is dus verstandig om te kijken bij welke credit maatschappij je het minste aan rente hoeft te betalen. Vaak kost een kredietkaart een klein bedrag per jaar, dit bedrag ligt meestal tussen de 20 en 75 euro per jaar. Sommige aanbieders geven korting op een kaart wanneer je voor meerdere jaren een kaart afneemt.

Er zijn verschillende soorten kredietkaarten op de markt. De drie meest bekende zijn Mastercard, Visa en American Express. In het digitale tijdperk waarin we leven, kun je zo’n kaart erg gemakkelijk online aanvragen bij de reguliere banken of andere kredietverstrekkers. Je zult een aantal gegevens moeten meedelen, waaronder informatie over je het loon dat je ontvangt en je persoonlijke situatie.

Voor dat u een kredietkaart gaat aanvragen is het verstandig om van te voren te kijken welke aanbieders er zijn en wat de voorwaarden zijn. Vaak zijn er kleine lettertjes in de voorwaarden waarvan u niets vanaf wist, dit kan wel eens nare gevolgen voor u hebben.

Hoe vraag ik een kaart aan?

Vaak kun je via de website van de desbetreffende creditmaatschappij een formulier downloaden waarmee je een kredietkaart kunt aanvragen. Dit formulier kunt u uitprinten, invullen en weer terug sturen naar de des betreffende kredietkaart maatschappij. Vergeet er niet bij om u handtekening onderaan de formulieren te zetten anders is de aanvraag niet geldig.

Aankopen verzekerd.

Indien je een aankoop die je hebt gedaan met een kredietkaart verliest , als deze gestolen wordt of schade op heeft gelopen, ben je hier tot een half jaar lang voor verzekerd. Hierbij is wel een maximaal bedrag van toepassing. In het geval van een diefstal moet je aangifte hebben gedaan bij de politie en het proces verbaal aan de kredietkaart aanbieder voorleggen. In het geval van schade moet je eerst proberen om via de inboedel- of reisverzekering het bedrag terug te vorderen. Indien dit niet lukt, dan zal de aanbieder je vergoeden, mits je in het bezit bent van de originele aankoopbon. Elk verlies, diefstal of schadegeval moet binnen een redelijke termijn gemeld worden.