De voordelen en kenmerken van een Autolening

Bij het aankopen van een auto staat iedereen voor een belangrijke keuze. Ga je geld lenen of betaal je de auto van gespaard geld? Wanneer je kiest voor het laatste heb je een behoorlijk nadeel, namelijk dat je vermogen niet langer consumptief is. Hierdoor ben je minder vrij om te gaan en staan waar je wilt, het geld is immers niet meer uit te geven omdat je het vooraf in je auto hebt geïnvesteerd.

lenen voor de aankoop van een auto

Steeds vaker lenen mensen voor de aankoop van een auto.

Geld lenen voor de aankoop van een auto is iets wat steeds vaker voorkomt. Tegenwoordig worden nieuwe auto’s in de meeste gevallen gekocht op basis van financiering. Wanneer je een autolening afsluit, geeft dat een aantal belangrijke voordelen. Het aantal voordelen is afhankelijk van de vorm die de autolening heeft. Ten eerste blijft je eigen vermogen consumptief, hierdoor kun je je eigen vermogen gebruiken voor andere zaken. Daarnaast is het prettig om te weten dat er vaak gunstige voorwaarden zitten aan een autolening. In een aantal gevallen is een autolening rentevrij en je weet precies waar je aan toe bent. De auto wordt over een vooraf afgesproken periode afbetaald en hierna ben je volledig eigenaar van de auto.

Combinatie autolening en autoverzekering.

Vaak is een combinatie autolening en autoverzekering mogelijk. Hierdoor profiteer je van een gunstig geprijsde verzekering. In de meeste gevallen worden autoleningen afgesloten op voorwaarde dat de auto all risk wordt verzekerd. Dit is natuurlijk wel zo prettig gezien je hierdoor wordt beschermd. Stel je sluit een autolening af met een looptijd van twee jaar op een nieuwe auto. Als de auto slecht is verzekerd en je veroorzaakt bijvoorbeeld in de eerste maand een ongeval waardoor de auto Total loss is, dan zou je nog twee jaar moeten betalen voor een auto waar je slechts enkele weken mee hebt kunnen rijden. In dit geval zou je een lange tijd voor een auto betalen die je niet eens meer hebt, waardoor je alsnog een auto moet kopen.

Autolening voor een occasion auto

Je kunt een occasion aan willen schaffen, maar hoe ga je het financieren? Als je daar nog niet over nagedacht hebt geven we je graag een aantal tips. Je kunt namelijk een online autolening aan gaan vragen om een occasion / een tweedehands auto te kunnen kopen. Als je net een nieuwe baan hebt gekregen en je moet hier tien kilometer voor fietsen dan zou dat voor jou een reden kunnen zijn om dus een auto aan te gaan schaffen. Je hoeft dan niet perse een nieuwe auto te hebben, maar hij moet wel lekker rijden. Je zou dan voor een tweedehands auto kunnen gaan, er zijn namelijk occasions genoeg die niet te duur zijn. Ze zijn qua aanschaf vaak een stuk goedkoper maar ook als je gaat kijken naar de verzekeringen, mede afhankelijk van hoe je de auto gaat verzekeren.

Internet voor occasions

Voor de aanschaf van occasions doe je er goed aan om eens op internet te gaan kijken. Je vindt op internet namelijk een groot aanbod aan occasions dat je hier vast en zeker een mooie voor jou gaat vinden. Maar welke eisen stel jij aan je nieuwe auto? Zet dat voor jezelf op een rijtje en ga dan kijken wat de kosten zijn voor de occasions die bij je in de smaak vallen. Dan is er een tweede stap die belangrijk is om te gaan doorlopen, het bekijken van de autolening. Je kunt op internet namelijk een offerte aanvragen voor een autolening voor een van de occasions. Mocht je dus nu perse een auto moeten kopen, maar het geld nog niet hebben, dan kun je gebruik maken van de autolening. Een autolening zorgt er voor dat je tegen een laag rentetarief geld kunt lenen en hierdoor de auto kunt betalen. Iedere maand betaal je een vast bedrag terug zodat de auto na de looptijd van jou is. De looptijd van de autolening kun je met de aanbieder afstemmen. Als je hem binnen drie jaar terug wilt betalen betaal je iets meer in de maand dan wanneer je tien jaar gaat nemen, maar je moet ook kijken naar de leeftijd van de auto. Als jij het voornemen hebt om hier vijf jaar mee te gaan rijden, dan kun je ook zeggen dat je de autolening voor vijf jaar af wilt sluiten zodat je iedere maand een vast bedrag gaat betalen voor je occasion. Als de vijf jaar dan om zijn dan is de auto volledig van jou en kun je of weer een nieuwe aanschaffen of er lekker in rond blijven rijden.

Aanbieders bekijken.

De aanbieders van gangbare autoleningen hebben natuurlijk over dit soort zaken nagedacht, waardoor je er verzekerd van bent dat je een goede deal kunt sluiten wanneer je gaat voor een autolening. Zeker wanneer je kiest voor een rentevrije optie en bijbehorende korting op de autoverzekering, kan het zomaar zijn dat je in totaal over twee jaar minder betaalt voor je auto dan wanneer je de auto uit eigen zak betaald zou hebben. En ondertussen ontvang je gewoon rente op je eigen vermogen.