Lening aanvragen snel en makkelijk

Snel en makkelijk geld lenen is veel belangrijker dan de meeste mensen vermoeden. Afhankelijk van de hoogte van  de leensom en van het rentepercentage kunnen de maandelijkse lasten sterk variëren. Uit onderzoek van independer.nl is gebleken dat er forse kosten en rente-verschillen bestaan tussen de aanbieders van geldleningen. De traditionele banken blijken veel hogere rentepercentages te hanteren en hogere eisen te stellen dan de zogenaamde prijsvechters. Renteverschillen van vele duizenden euro’s op jaarbasis (dus honderden euro’s per maand) zijn geen uitzondering! U staat er wellicht niet bij stil, maar weet u bijvoorbeeld wat het rentepercentage is van uw huidige lening? Waarschijnlijk niet, maar het zou gemakkelijk 8,4 % (niveau ABN AMRO) kunnen zijn.

U zou echter uw lening kunnen oversluiten voor 6,4 %. Op een leningbedrag van bijvoorbeeld € 50.000 maakt dit al een verschil van €   83,33 netto per maand. Het loont gewoon de moeite om een vergelijking te maken tussen de verschillende aanbieders en scherp te letten op de aanbiedingen. Gaat u, maar na: stel u wilt een auto kopen van rond de € 20.000. Gaat u dan blindelings direct in zee met de eerste de beste dealer, ook al is het uw huisdealer? Neen, u  kijkt eerst op allerlei auto vraag- of aanbod websites, gaat naar enkele showrooms toe, vergelijkt de auto’s onderling, vergelijkt de service en de prijzen en onderhandelt uiteindelijk ook over de prijs. Waarom zou u dat niet met een lening doen? Bespaar en leen voordelig!

Bestaat er zoiets als snel en makkelijk geld lenen?

Minileningen zijn populair omdat men kan lenen zonder BKR-toetsing. En sinds de nieuwe regels van kracht zijn kan het zelfs “spotgoedkoop”. Maar er is een addertje onder het gras en die ziet u als u te laat bent met terugbetalen van de lening. Is snel en makkelijk geld lenen wat je zocht.
Eenieder van ons kent het wel: net een week voor het einde van de maand kom u nét niet uit met de financiën, of u ontdekt net een hele aantrekkelijke aanbieding voor bijvoorbeeld een plasma televisie, maar die € 500 heeft u niet over. Doorgaans worden standaard persoonlijke leningen afgesloten voor hogere bedragen vanaf minimaal € 2500. Echter om een snelle en efficiënte oplossing voor tijdelijke krapte te bieden heeft men een zogenaamde voorschotlening of minilening uitgevonden: een kortlopende lening van maximaal € 750 waar een minimum aan papierwerk en communicatie hoeft plaats te vinden en u kunt het bedrag binnen 10 minuten op uw rekening hebben.