Vind de lening die bij u past.

Een lening is niet iets wat je zomaar aangaat. Daarom vinden wij van dat u goed geadviseerd moet worden bij het uit kiezen van een lening. Om u goed te adviseren en in te lichten over de verschillende lening varianten kunt u hier informatie vinden over elke lening variant. Zo ziet u wat de voor en nadelen zijn die bij een bepaalde type lening om de hoek komen kijken. Zo kunt u bijvoorbeeld gaan voor een lening met vaste rente en dus zekerheid of juist een geld lening waarbij de rente varieert waarbij u profiteert van de lage rentes maar ook te maken kunt krijgen met een iets hogere rente.

Wat is een persoonlijke lening.

Een persoonlijke lening (ook bekend als persoonlijk krediet) is een bankterm voor een particuliere kredietvorm bedoeld voor consumenten. Als sinds de jaren ’60, toen de persoonlijke werd geïntroduceerd in Nederland is het een populaire lening. Door grote concurrentie tussen de kredietverstrekkers kent deze leningvorm scherpe acties en lage rentes. Wel is de rentevergoeding hoger dan die bij een hypotheek wegens ontbreken van zekerheid maar wel lager dan bij een doorlopend krediet wegens het ontbreken van renterisico.

Bij een persoonlijke lening wordt de leen som (het geld bedrag) in een keer uitbetaald. De leen som bij een persoonlijke lening bedraagt over het algemeen tussen de €500 en €75.000. De looptijd bij deze geld lening om de leen som en rente terug te betalen mag meestal tussen de 6 en 60 maanden liggen. In de leenovereenkomst van een persoonlijke lening wordt de rente en looptijd vastgelegd deze kunnen tijdens de looptijd niet worden gewijzigd. Hierdoor staat het verloop van de persoonlijke lening compleet vast.

Een lening met zekerheid.

Een van de hoofd redenen waarom een persoonlijke lening populair is omdat deze manier van geld lenen de consument veel zekerheid biedt. Sterker nog, de persoonlijke lening is van alle lening varianten de lening die de meeste zekerheid biedt. U krijgt namelijk gegarandeerd een vaste rente, aflossing, maandlast en een vast leningbedrag.
Wanneer u weet hoeveel geld u wilt lenen dan is een persoonlijke krediet uiterst geschikt voor u. Of u nou een financiering voor een nieuwe auto, keuken of wasmachine wilt met deze leningvorm weer u exact waar u te wachten staat.

Voordelen.

 • Een persoonlijk lening laat alle leningvarianten achter zich qua zekerheid;
 • Aflossing, rente, maandlast en het bedrag van lening staat 100% vast;
 • De kredietverstrekker loopt geen risico om bij een zeer laag rentepercentage verlies te draaien, er is geen renterisico;
 • In een aantal gevallen wordt het persoonlijke krediet aangeboden met een gratis overlijdensdekking.

Nadelen

 • U betaald een statisch (vast) maandbedrag in de vorm van aflossing en de rentelast. Wilt u liever flexibel aflossen dan is de kredietvariant doorlopend krediet misschien iets voor u.
 • De geldbedragen die u heeft afgelost kunt u niet opnieuw opnemen dit in tegenstelling tot een doorlopend krediet.

Is een persoonlijke lening afsluiten verstandig voor mij?

Als u zich in een situatie bevindt waarin u precies weet hoeveel geld u wilt lenen dan wordt u in bijna alle gevallen aangeraden te kiezen voor een persoonlijke lening. Op deze manier weet u precies wanneer u van de lening af bent. Een punt waarop u zeer zeker moet letten is de levensduur van het gefinancierde product, zorg ervoor dat deze langer is de looptijd van uw lening. Hierdoor voorkomt u het betalen van een lening voor een product welke u niet meer heeft.

Uitleg geldreserve.

Net als een persoonlijke lening in het geldreserve een financieringsvorm, alleen bestaat er bij een geldreserve de mogelijkheid om bedragen die u al heeft afgelost opnieuw te lenen. De looptijd van een doorlopende lening is variabel, omdat u als kredietnemer flexibel geld kan opnemen en aflossen. Theoretisch gezien wordt er bij het afsluiten van een doorlopende lening een looptijd vastgesteld, in praktijk heeft dit weinig betekenis omdat er zich meestal situaties voordoen die de looptijd aanpassen.

Belangrijke kenmerken van een geldreserve:

 • De looptijd is variabel
 • De rente is bij deze lening variabel
 • Het termijnbedrag kan veranderen
 • Zonder extra kosten Vervroegd aflossen is mogelijk

Kredietlimiet bij een geldreserve.

Wanneer u geld wilt lenen via een geldreserve dan kunt u rekenen op een maximaal bedrag van tussen de €1.500 en €75.000 euro. Dit maximale bedrag spreekt u van te voren met uw kredietverstrekker af. U als kredietnemer bepaald geheel zelf welk bedrag u wilt lenen zolang het totale leen bedrag maar binnen de kredietruimte blijft. Het volledige leen bedrag kan in een keer worden opgenomen, maar de kredietnemer kan er ook voor kiezen dit in een aantal stappen te doen.

Een flexibele lening.

Het geldreserve is een populaire lening omdat deze lening flexibel is. geldreserve biedt dan ook wel de meest variabele lening die er in leningland te vinden is. U heeft dan geen vaste rente, aflossing, maandlast of leningbedrag wat u wel heeft bij een persoonlijke lening maar daarintegen heeft u wel altijd geld achter de hand.

Doordat deze doorlopende lening variabel is is deze lening perfect voor bijv. de volgende situaties. U wilt wachten maar direct uw woning (her)inrichten of u wilt uw tuin weer kleurrijk maken. Met een geldreserve kan het! Wanneer u een duur product zoals een voertuig wilt aanschaffen dan is dat niet aan te raden om dat via een geldreserve te doen maar via een persoonlijk krediet. Wel zijn kleine producten zoals een wasmachine, droger computer of misschien wel een zonvakantie geschikt bij een doorlopende lening.

Wanneer is geldreserve aan te raden.

Als u geld wilt gaan lenen maar niet precies weet welk bedrag u nodig heeft dan wordt een geldreserve u aangeraden. Omdat u met een doorlopende lening altijd geld achter de hand hebt.

Voordelen.

 • U bepaald samen met de kredietverstrekker het kredietlimiet;
 • Reeds afgeloste leningbedragen kunnen opnieuw worden opgenomen;
 • U hoeft alleen rente te betalen over het bedrag dat u opneemt;
 • U kunt kosteloos extra aflossen;
 • Omdat de rente variabel is kunt u profiteren van rente verlagingen;
 • Bij sommige geldverstrekkers krijgt u bij uw lening een gratis overlijdensdekking.

Nadelen.

 • De rente bij een geldreserve is over het algemeen hoger dan die van een persoonlijke lening;
 • Tijdens de lening looptijd kan de rente stijgen;
 • En deze lening is minder goedkoop dan een hypothecair krediet.

Ga de voordeligste lening aan.

offerte op maatEen lening offerte aanvragen via verschillende offertes betekend uitkomen op de juiste beslissing en dus geld besparen. Want u kunt via deze website van alle betrouwbare kredietverstrekkers een geheel gratis en vrijblijvende offerte opvragen. Met de informatie en aanbiedingen die de kredietverstrekkers u bieden in deze offertes kunt u de lening vinden die bij u past vinden. Het is verstandig om bij alle kredietverstrekkers een offerte aan te vragen omdat dit u meer mogelijkheden en kortingen biedt.