Je dossier bij het BKR aanvragen is interessant.

Om een goed beeld te krijgen van eventuele openstaande schulden waar je over beschikt. Je BKR aanvragen is vooral interessant wanneer je met het idee speelt om bijvoorbeeld een bepaalde investering of grote aankoop te doen. Dan is het van cruciaal belang om een goed beeld te hebben van de mogelijkheden waar je al dan niet over beschikt. Wil je ook geld lenen en vraag je, je af of je daar voldoende mogelijkheden toe hebt? Geen probleem. Wij vertellen je in dit artikel alles wat je moet weten over het aanvragen van je BKR dos

sier.

BKR aanvragen online

BKR aanvragen online 

Net zoals iedere instantie beschikt het BKR uiteraard ook over een website. Deze website voorziet je van tal van interessante informatie en biedt je de mogelijkheid om de actuele stand van zaken van je dossier bij het Bureau Krediet Registratie op te vragen. Je moet er rekening mee houden dat er aan het opvragen van je dossier bij het BKR kosten verbonden zijn. Deze kosten (ten belope van 4,95 euro) dienen meteen online te worden betaald. Je kan dit zeer eenvoudig doen door gebruik te maken van het online betalingssysteem iDeal. Verder is het ook belangrijk om even stil te staan bij het feit dat BKR aanvragen online je de mogelijkheid biedt om aan te geven of je het dossier gaat inkijken of ophalen bij het BKR zelf of je deze laat thuis leveren. Deze levering gebeurt met behulp van Post NL, maar brengt extra kosten met zich mee. Een overzicht van deze mogelijkheden en kosten zijn terug te vinden op de website van het Bureau Krediet Registratie en verder in dit artikel.

BKR aanvragen bij je eigen bank 

De eenvoudigste mogelijkheid om je dossier bij het BKR op te vragen is via je eigen bank. Daar ligt steevast een brochure van het BKR met aan de achterzijde een aanvraagformulier. Deze moet je invullen en een kostprijs betalen van 4,95 euro waarna het dossier voor je wordt aangevraagd. Het BKR dossier zal vervolgens worden verzonden naar je bank waar je het (voorzien van een geldige legitimatiebewijs) kan gaan ophalen.

Verschillende mogelijkheden op vlak van inzage 

Wanneer je er voor hebt gekozen om je BKR aan te vragen zal je verschillende mogelijkheden aangeboden krijgen om het dossier in te kijken. Geld lenen zonder BKR is immers niet altijd even interessant en daarom willen mensen graag een duidelijk beeld krijgen van de mogelijkheden waar ze bij gewone banken over beschikken. In ieder geval, indien je een inzage in je dossier bij het BKR hebt besteld kan je een keuze maken uit de volgende mogelijkheden:

1.) Afhalen bij een postkantoor
Indien je er voor kiest om je BKR dossier te laten afleveren in een postkantoor dan dien je steeds rekening te houden met extra kosten. Zoals eerder reeds aangegeven bedragen de kosten  voor het opvragen van het BKR dossier standaard 4,95 euro. Daar komt echter bij dat er ook kosten voor de verzending worden aangerekend ten belope van (in dit geval) 7,90 euro. Let wel, wanneer je, je dossier wenst af te halen bij een postkantoor dien je er rekening mee te houden dat je niet alleen de e-mail van het BKR moet kunnen voorleggen, maar ook je legitimatiebewijs. Zonder deze documenten zal het dossier niet worden overhandigd.

2.) Thuislevering van je dossier
Wanneer je liever het dossier meteen thuis ontvangt is dat ook mogelijk. In dit geval zal je de postbode wel een geldig legitimatiebewijs moeten voorleggen en ook in deze situatie zijn er extra kosten waar rekening mee moet worden gehouden. De kosten voor het dossier zelf ten belope van 4,95 euro moeten betaald worden net als 10,90 euro voor de levering.

3.) Afhalen bij het BKR
De derde en laatste mogelijkheid is het afhalen van je dossier bij het BKR zelf. In dit geval dien je uitsluitend de kosten van 4,95 euro te betalen, maar moet je eveneens in het bezit zijn van een geldig legitimatiebewijs.