Welke soorten leningen op afbetaling zijn er?

U kunt geld lenen voor verschillende doeleinden. Er zijn legio mogelijkheden als het om het lenen van geld gaat. Als u een huis wilt kopen heeft u geld nodig. Hierbij gaat het om een langlopende lening. Als u snel geld nodig heeft kunt u bij sommige kredietverstrekkers binnen een dag geld lenen. Uiteindelijk moet u het geleende geld altijd weer terugbetalen, met rente. Geld lenen kost nou eenmaal geld. Wees hier ook van bewust en stel het lenen van geld liever uit als u een bepaalde aankoop niet echt nodig heeft.

Soorten leningen op afbetaling.

Eerst kijkt u naar hoeveel u wilt lenen. Als u heeft bepaald hoeveel u wilt lenen gaat u kijken naar de soort lening. Zoals aangegeven zijn er veel verschillende soorten leningen. Hieronder hebben we er een aantal beschreven.

Hypotheek.

Deze lening wordt gebruikt voor het kopen van onroerend goed. Het onroerend goed dient tevens als onderpand. De bank heeft zo zekerheid en bij het niet betalen van de rente of het niet maandelijks aflossen van de hypotheek kan de bank het onroerend goed verkopen. In het contract wordt vastgelegd hoeveel er maandelijks aan rente moet worden betaald en hoeveel geld er moet worden afgelost. Het afsluiten van een aflossingsvrije hypotheek bij een bank is niet meer mogelijk. U bent verplicht om de hypotheek af te lossen binnen een bepaalde periode.

Doorlopend krediet.

Het doorlopend krediet is een lening waarbij het gehele bedrag of een gedeelte van het bedrag mag worden opgenomen en afgelost gedurende de looptijd. Deze lening is handig als u geld nodig heeft, maar nog niet precies weet wanneer en hoeveel. Bij een doorlopend krediet betaalt u een variabele rente. Een doorlopend krediet kan worden aangegaan voor bijvoorbeeld het inrichten van een huis, omdat daar altijd onverwachte extra kosten bij zitten en het is handig als u telkens wat extra kunt lenen wanneer dat nodig is.

Persoonlijke lening.

Een persoonlijke lening is een lening waarbij het gehele bedrag in één keer wordt uitgekeerd en maandelijks een deel daar van moet worden terugbetaald. Bij een persoonlijke lening is het niet mogelijk om het afgeloste deel weer op te nemen. Dit in tegenstelling tot het doorlopend krediet. Een persoonlijke lening wordt vaak aangegaan voor een eenmalige uitgave zoals bijvoorbeeld een televisie.

Creditcard.

Een kredietkaart is handig als u online aankopen wilt doen of wat extra geld wilt pinnen. Het gehele bedrag wordt elke maand van uw bankrekening afgeschreven. Soms is er de mogelijkheid om het bedrag in termijnen terug te betalen.

Minilening.

De minilening geldt voor leningen die beperkt zijn tot enkele honderden euro’s. Hiervoor wordt geen BKR-toetsing gedaan, maar natuurlijk wordt er wel gekeken naar de financiële situatie van de persoon die deze lening aanvraagt. Het nadeel is dat deze leningen maar een looptijd hebben van een paar dagen tot maximaal een maand. Een ander nadeel is dat ook hier weer hoge rentes worden gehanteerd.

Kopen op afbetaling.

Bij sommige bedrijven kunt u producten op afbetaling kopen. Dit betekent dat u het bedrag pas later hoeft te betalen. Dat is in sommige gevallen handig als u een bepaalde tv of fitnessapparaat wilt hebben, maar op het moment van kopen niet kunt betalen.

Rood staan.

Veel banken geven de mogelijkheid om rood te staan op een bankrekening zodat u maandelijks toch dat beetje extra kunt gebruiken. Het rood staan gaat meestal om een bedrag van € 500 tot € 1000 en u betaalt rente over het bedrag dat u rood staat. Wel moet u weten dat u bij rood staan soms wel 8 tot 15 procent rente per jaar betaalt. Rood staan is dus zeker niet aan te raden.

Offertes opvragen.

Als het gaat om het lenen van geld is het verstandig om op diverse sites of bij diverse banken offertes aan te vragen. Zo zorgt u er voor dat u uiteindelijk zo weinig mogelijk rente betaalt. Leg deze offertes naast elkaar en kies de beste aanbieder. Kijk niet louter naar de rente. Er zijn zaken waar u rekening mee moet houden. Denk hierbij aan de mogelijkheid om de lening eerder boetevrij terug te betalen. Mogelijk moet u bij een grote lening ook een overlijdensrisicoverzekering afsluiten.

Verantwoord lenen.

Verantwoord geld lenen is belangrijk. Wij adviseren u dan ook niet te gaan lenen als u iets niet echt nodig heeft. Bijvoorbeeld als u een nieuwe auto wilt kopen, maar uw huidige auto nog prima een aantal jaren mee kan. U kunt dan beter gaan sparen. Immers, als u geld spaart ontvangt u rente. Soms kan lenen noodzakelijk zijn en heeft u geen andere keus. Bijvoorbeeld in het geval van een studie. Het is vooraf belangrijk dat u weet waar u aan toe bent. Het geld dat u leent moet altijd inclusief rente weer worden terugbetaald.

Ons krediet aanbod!

Persoonlijke leningDoorlopend kredietMinileningVakantieleningKredietkaart
De persoonlijke lening staat ook wel bekend als een “lening op afbetaling”. Hier vindt u een lijst met betrouwbare kredietverstrekkers die interessante voorwaarden hebben. Omdat veel kredietverstrekkers een rentevoet hanteren op basis van je persoonlijke situatie raden we aan om aanvragen bij de verschillende kredietaanbieders een offerte aan te vragen.
Aanbieders van doorlopende kredieten met aantrekkelijke tarieven zijn op deze pagina samengebracht. Kiezen voor een doorlopend krediet is kiezen voor flexibiliteit. Het doorlopend krediet is een vernieuwbare kredietlijn die altijd beschikbaar is en zonder verantwoording mag worden opgenomen.
Vergelijk minileningen op deze pagina. Een minilening is een kleine lening en wordt wordt typisch aangevraagd om een plotse financiële tegenslag op te vangen.
Vergelijk vakantieleningen op deze pagina samengesteld met de beste reisleningen.
Een kredietkaart is een betaalkaart waarbij uw betalingen of geld-afhalingen niet onmiddellijk van uw rekening afgaan, maar meestal op één vast moment in de maand worden verrekend, op deze pagina vindt je de beste kredietkaart aanbieders.