Alles over de Belgische minileningen

Vandaag de dag is internet niet weg te denken uit onze maatschappij. Zo kun je via ons op een makkelijke en snelle manier ook in België online een klein bedrag lenen. Jij als klant bepaalt de wijze waarop je wilt dat de lening tot stand komt.

Een klein en snel extraatje.

Belgische minileningen

Een minikrediet of minilening word steeds populairder in België voor bijvoorbeeld de volgende zaken, Als je de maand net niet doorkomt of als je voor een onverwachte uitgave staat. Bijvoorbeeld als de wasmachine kapot gaat of de auto houd er ineens mee op. Maar ook als je op een bepaald moment iets wilt kopen dat in eenmalig in de aanbieding is en het geld is er even niet dan is een minilening een goede oplossing.

Een minilening is vaak een klein bedrag van gemiddeld een paar honderd euro. Als men voor het eerst een minilening zonder zwarte lijst toetsing afsluit dan moet een loonstrookje getoond worden. Daardoor weet de geldverstrekker zeker dat zij het uitgeleende geld terug krijgen. Een minilening is een goed alternatief voor een ‘normale’ lening, inclusief alle papieren,zwarte lijst procedures en noem het allemaal maar op. Een minilening wordt gekenmerkt door het feit dat het om een relatief laag bedrag gaat, dat snel terugbetaald wordt. Een minilening wordt vaak afgesloten als er op het eind van de maand een onverwachte uitgave ontstaat. Omdat het zeker is dat er salaris binnenkomt is de aanbieder er ook zeker van dat de minilening kan worden terugbetaald en dat er geen problemen ontstaan bij het zwarte lijst vanwege openstaande leningen.

Verschillende leenvormen.

Een minilening bestaat in verschillende vormen. Soms wordt er een zwarte lijst toetsing verricht, andere keren is het mogelijk om zonder zwarte lijst toetsing een klein bedrag te lenen. De minilening moet over het algemeen binnen een maand worden terugbetaald. Een langere terugbetaaltermijn is mogelijk voor minileningen, maar dan lopen de kosten al snel hoog op. Natuurlijk vindt de geldverstrekker het niet erg dat je jouw minilening later terugbetaald, omdat dit een grote winstmarge voor hem betekent.

Op deze site kunt u verschillende geldverstrekkers met elkaar vergelijken en zo afgestemd op uw wensen een minilening afsluiten. Zorg dat u goed nadenkt over een minilening en de beslissing met beleid maakt. Als u vooraf al weet dat u het waarschijnlijk niet terug kunt betalen in de termijn, doe het dan niet. Zoals gezegd is een minilening gebruikelijk als men er zeker van is het relatief kleine bedrag terug te kunnen betalen met toekomstig inkomen. De aanvraag voor een minilening brengt dan nog steeds kosten met zich mee, maar dat is altijd als je besluit ergens geld te lenen.

Aanvraagtijd voor een Belgische minilening.

De aanvraagtijd voor een minilening is bijzonder kort, soms maar enkele minuten. Je hebt niet te maken met een hoop formulieren, taxaties, executiewaardes en noem het allemaal maar op. Vaak is het de eerste keer wel noodzakelijk om wat basis papieren te verstrekken (denk bijvoorbeeld aan legitimatie). Bij volgende aanvragen kan een minilening worden afgesloten via sms. Een minilening is meestal tot enkele honderden euro’s, vaak iets onder de € 1.000. Dit om een fatsoenlijk lening te kunnen verstrekken, maar op een verantwoorde manier waarbij degene die de minilening afsluit de kans heeft om het bedrag terug te betalen.

Over het algemeen is ook een minilening uit België wel een duurdere optie dan bij een reguliere bank te lenen. Het voordeel is weer dat het meer snelheid en gemak met zich meebrengt. Het scheelt een hoop gedoe en er zijn door het kleinere bedrag van de minilening minder eisen waaraan je moet voldoen. Als het goed is is de lening binnen een maand terug betaald en ben je tijdelijk uit de brand geholpen. Mits je het met beleid doet is een minilening geen slechte oplossing voor een tijdelijk saldotekort aan het eind van de maand. Zorg dat u de betalingen goed in de gaten houd en voorkom zwarte lijst problemen.

Als u geld wil lenen in België, kunt u kiezen uit een groot aantal soorten leningen.

De meest voorkomende leenvormen staan hieronder op een rij.

Minileningen:
Een minilening of minikrediet is een snelle vorm van lenen met een korte terugbetaal termijn. Deze populaire vorm van lenen word vaak gebruikt bij geld tekort voor bepaalde aankopen, onverwachte uitgaven e.d. Deze vorm van lenen is vaak zonder zwarte lijst toetsing en moet meestal binnen een maand weer terug worden betaald.

Persoonlijke lening:
Een persoonlijke lening (ook wel PL genoemd) is een leenvorm waarbij het bedrag, de looptijd en het rentetarief bij het afsluiten van de lening vastgezet worden. Dat houdt automatisch in dat een persoonlijke lening een vaste maandtermijn kent, bestaande uit rente en aflossing. Door de vaste maandtermijn is een persoonlijke lening een verhoudingsgewijs zekere leenvorm.

Doorlopend krediet:
Bij een doorlopend krediet (DK) spreekt u met de kredietverstrekker een limiet af. Tot aan die limiet mag u geld opnemen. Op het moment dat u geld opgenomen heeft, dient u over het opgenomen saldo rente te betalen. In de meeste situaties dient u op regelmatige basis een deel van de opgenomen limiet weer af te lossen. Indien gewenst, kunt u tussentijds weer extra bedragen opnemen, maximaal tot aan de oorspronkelijke kredietlimiet. Het is tevens mogelijk om (vaak zonder boete) extra bedragen af te lossen. De verschuldigde rente bestaat uit een variabel rentetarief. Een doorlopend krediet is een zeer flexibele kredietvorm.

Autolening:
Onder een autolening verstaan wij een persoonlijke lening waarbij u het geld dat u leent gebruikt om een auto aan te schaffen. De auto is hierbij het onderpand voor de lening. Vanwege dit onderpand is de rente bij een autolening vaak lager dan bij een blanco persoonlijke lening (een lening zonder onderpand).

Huurkoop:
Huurkoop is een kredietvorm waarbij het geleende bedrag altijd gebonden is aan een vast object, bijvoorbeeld een auto. Bijzondere van huurkoop is dat u pas officieel eigenaar van het object wordt na betaling van de laatste termijn. Tot aan dat moment is de kredietgever nog eigenaar van het object.

Kredietkaart krediet
Op het moment dat u een Kredietkaart gebruikt voor de aankoop van bepaalde zaken, ontstaat automatisch een krediet. Meestal kunt u zelf de keuze maken of u het opgenomen saldo ineens af gaat lossen of dat u kiest voor aflossing in termijnen.

Rood staan op uw betaalrekening:
Veel mensen zien het niet zo, maar rood staan op een betaalrekening een vorm van lenen. Een hele populaire vorm, aangezien alle Belgen samen eind 2016 voor ongeveer 8 miljard euro rood stonden op hun rekening. De rentevergoeding die hierover door banken en Kredietkaart maatschappijen berekend wordt, is vaak zeer hoog. Rood staan is daarom een zeer ongunstige vorm van lenen.