Autolening berekenen voor een nieuwe en tweedehandswagens.

Een autolening is niet moeilijk te omschrijven. Het is een lening die u afsluit voor een auto die u graag wilt kopen. Geld lenen kost geld en dit geldt ook bij een autolening. Ook hier betaalt u een deel aan rente en een deel aflossing iedere maand aan de bank of financiele instelling waar u deze lening heeft afgesloten. Het wordt vaak in verband gebracht met een doorlopend krediet, maar dit is niet geheel correct. Bij een autolening kunt u niet blijvend het afgeloste geld opnemen. Ook bij een autolening gelden voorwaarden. U moet zich altijd goed adviseren door onafhankelijke adviseurs. Geld lenen voor een auto gebeurt in ons land dagelijks. Het is heel gewoonlijk om geld te lenen voor een auto die u graag wilt hebben. Vaak lenen mensen geld als ze een hele grote uitgave gaan doen, bijvoorbeeld een huis kopen, een stuk land of het bouwen van een woning. Het lenen van geld voor een auto zal waarschijnlijk niet zo verstandig zijn. Wellicht vraagt u zich af waarom dit zo is. In tegenstelling tot een stuk grond of een woning dat in waarde vermeerdert, zal een auto in waarde verminderen. Maar het is wel begrijpelijk dat leningen worden afgesloten voor het kopen van een auto. Men heeft het geld nodig en de auto is vaak ook direct nodig. Men kan er ook voor kiezen om een onderhandse lening af te sluiten. Deze kunt u afsluiten met de verkoper van de auto die u graag wilt kopen. De auto betaald u in maandelijkse termijnen af aan de verkoper. Dit wordt een uitgestelde betaling genoemd. De reclames zeggen het ook: “Nu halen over een jaar betalen”.

De voordelen van een autolening.

Er wordt een lage tarief voor de rente gerekend. Van te voren is al bekend waar de lening voor gaat dienen, voor het kopen van een auto dus. Er zijn vele aanbieders waardoor de rentetarieven kunnen verschillen en dit kan altijd voordelig uitpakken voor de lener.

De nadelen van een autolening

Er is geen mogelijkheid om een waardig onderpand tegenover de auto te zetten. De auto verminderd in waarde en dit gaat sneller dan het restbedrag van de lening. Er zijn extra kosten aan verbonden. De lening zelf kost natuurlijk geld, maar de auto ook. De auto heeft onderhoud, reparatie en benzine nodig. Maandelijks zullen de lasten voor de lening laag zijn, maar de algehele kosten zullen veel hoger zijn.