De lening voor een boot berekenen.

Lekker varen? Wat is er nou heerlijker dan lekker op het open water varen als het zonnetje schijnt? Heerlijk zorgeloos ronddobberen en genieten van het mooie weer en het verfrissende water. Helaas is een boot niet goedkoop en lang niet voor iedereen aan te schaffen. Met de bootlening is deze mogelijkheid er nu wel.

lening voor een boot berekenen

Wie bedacht de bootlening?

Leuk om te weten is hoe de boot financiering en bootverzekering is bedacht. Watersporter Pascal de Wert heeft de lening bedacht. Hij werkte bij Fortis merkte dat banken niet zo moeilijk deden als mensen een lening wilden afsluiten om een boot te kunnen kopen. Hij bedacht de bootlening en droeg dit idee voor aan de directeuren van Fortis Venturing nu de ageas holding.

Met deze lening wil De Wert het beeld, dat bootbezitters hun boot aanschaffen en financieren met zwart geld, wegnemen bij de mensen en de bankiers. Zo kan hij laten zien dat lang niet iedereen genoeg geld heeft om zonder lening een boot te kopen met een bootverzekering.

Wat is een bootlening en bootverzekering?

De bootlening is een lening van de bank om een boot te kunnen financieren. Dit kan op vele manieren maar de meest voorkomende is het afsluiten van een doorlopend krediet. Met dit krediet kun je onbeperkt geld opnemen tot een vaststaande limiet en je kunt op elk moment weer geld terugstorten of aflossen. De maximale looptijd van een bootlening is 10 jaar.

De aflossingstijd verschilt natuurlijk per bedrag wat je leent. Het minimale bedrag wat je moet lenen om een bootkrediet te kunnen afsluiten is €2500,-. Je lost een vastgesteld bedrag per maand af en zoals eerder beschreven kun je in sommige gevallen ook nog extra aflossen. Hierbij zijn er soms verplichte verzekeringen nodig.

Voor wie is de financiering van een boot bedoeld?

Het financiering van een boot is bedacht voor mensen die graag een boot willen aanschaffen maar daar de financiële middelen, op het moment van kopen, niet voor hebben. Dankzij deze lening kunnen ook de wat minder rijke mensen een boot aanschaffen en zo genieten van het mooie weer op het water.

De Voordelen

De bootlening is verstandiger dan een gewone lening omdat de looptijd langer is dan normaal en de rente is lager. Hierdoor is het totale bedrag om af te lossen kleiner en houd je dus meer geld over dan bij een gewone lening.

De Nadelen

Een groot nadeel is natuurlijk dat de bootlening wel geld kost. Uiteindelijk moet je alles afbetalen en ben je dus maandelijks een hoop geld kwijt om te lening af te lossen.

Bijkomende kosten

Daarnaast moet je er natuurlijk rekening mee houden dat je ook nog een hoop kosten kwijt bent aan het onderhoud en de benzine van de boot. En je moet een ligplaats zien te vinden voor je boot en ook die kost geld. Het is dus verstandig om van te voren een kostenplaatje te maken of je de boot wel echt kunt financieren.

Voorwaarden voor de financiering van een boot

Om een bootlening te kunnen afsluiten moet je een gezonde financiële situatie kunnen tonen aan de bank. Daarnaast dien je de aankoopfactuur te kunnen voor leggen.