Een goedkope lening op afbetaling vinden?

Meer en meer mensen nemen een lening op afbetaling om hun dromen waar te maken en toch hun huidige investering onaangeroerd te hebben. Een lening op afbetaling kan op korte of middellange  termijn en is voornamelijk bedoelt voor privédoeleinden waarvoor u geld wilt lenen. Zo kan u met de lening op afbetaling uw droomhuis waarmaken,een parketvloer of dat nieuwe zwembad dat u al zolang wilt en laat de kosten u niet remmen om met een lening op afbetaling die prachtige auto te kopen of op korte termijn zelfs de nieuwste TV of computer.

leningen op afbetaling

Hoe werkt het

Met een lening of afbetaling betaald u een vaste maandelijkse betaling, dit bedrag is elke maand hetzelfde zolang u lening loopt. Het vaste maandelijkse bedrag wordt in het contract vastgelegd als u de lening op afbetaling afsluit. Afhankelijk van het bedrag van uw lening op afbetaling bepaald de wetgever een maximale duurtijd. Vaak wordt er gekeken naar de economische levensduur van uw investering om de maximale duurtijd te bepalen. Dus aan de hand van uw investering en het geleende bedrag heeft u een lening op afbetaling van een korte of middellange termijn.Het is belangrijk dat wanneer u een lening op afbetaling aanvraagt dat u persoonlijk de capaciteit heeft om de lening terug te betalen, een waarborg is niet noodzakelijk.

Maximale duurtijd van deze lening?

Deze maximale duurtijd voor de lening op afbetaling is wettelijk vastgelegd, dit wilt zeggen dat de instelling waar u het geld leent hier niet mag overgaan. Meestal gebeurt een lening op afbetaling bij een bank maar er zijn ook andere instellingen die deze leningen aanbieden.

Geleend bedragMaximale duurtijd
1.250 EUR – 2.500 EUR24 maanden
> 2.500 EUR – 3.700 EUR30 maanden
> 3.700 EUR – 5.600 EUR36 maanden
> 5.600 EUR – 7.500 EUR42 maanden
> 7.500 EUR – 10.000 EUR48 maanden
> 10.000 EUR – 15.000 EUR60 maanden
> 15.000 EUR – 20.000 EUR84 maanden
> 20.000 EUR120 maanden

Leningen op afbetaling vergelijken.

Door leningen vergelijken kom je de beste lening tegen die de goedkoopste lening is en beste aan u eisen voldoet. Maar hoe doe je aan leningen vergelijken? Leningen vergelijken door gratis offertes aan te vragen van aanbieders van de leningen en deze naast elkaar te leggen. De wet verplicht aanbieders van leningen om de effectieve  rente percentages en de lening voorwaarden bekend te maken. Door vele lening offertes aan te vragen kan je de leningen vergelijken.

Goedkope leningen op afbetaling vergelijken

Goedkope leningen vergelijken moet u op verschillende punten bekijken. U moet de leningen vergelijken op basis van rente percentages, de looptijden en de mogelijkheid tot vervroegd aflossen van de leningen. Vergeet ook niet te vragen naar andere leenvoorwaarden. Het bedrag van de lening is belangrijk als u gaat leningen vergelijken, hier kunnen de leenvoorwaarden voor veranderen. Kleine bedragen hebben vaker een hoger maximaal rente percentage dan bij hogere bedragen, tijdens de leningen vergelijken kies je best de lening met het beste totaalaanbod.

Als je een lening wilt aangaan moet je een vast inkomen hebben en aan de hand van het type lening iets in onderpand geven. Leningen hebben een door de west vastgelegde maximale duur die bij alle leningen hetzelfde is, hiervoor moet je dus niet de leningen vergelijken maar wel wat het rente percentage is voor die duur, hoe langer je leent hoe hoger het rente percentage. Een lening aangaan is nooit echt goedkoop en moet er altijd goed worden over nagedacht worden.