Soms is snel geld lenen een noodzaak.

Op bepaalde momenten zou het financieel behoorlijk tegen kunnen zitten en wilt u snel geld lenen, dan kan de minilening een ware uitkomst blijken. Door het lezen van deze website kunt u over een paar uren al geld op uw rekening hebben door het aanvragen van deze minilening. We gaan eerst wat dieper op de term minilening want wat is het nu eigenlijk? Een minilening is een lening waardoor je snel geld lenen kan tot maximaal 1500 euro kunt lenen. Waar een 62 aantal dagen aan terugbetaling is gesteld. Gezien het minileningen zijn tot maximaal 1500 euro hoeven deze aanbieders zich niet te houden aan de reguliere financiële wet. Daarom is het al mogelijk om binnen enkele ogenblikken geld op uw bankrekening te krijgen. U dient hiervoor echter wel een garantstelling te regelen, deze garantstelling kan persoonlijk zijn of een verzekering die u bij de aanbieder van de minilening afsluit. Een persoonlijke garantstelling is in ieder geval vele malen goedkoper dan het aangaan van de verzekering. Helaas hebben diverse minilening aanbieders wel een aantal voorwaarden gesteld aan de persoon die u garant wilt laten staan, bij het aangaan van een verzekering is dit niet nodig. Denk daarom altijd eerst goed na welk bedrag u daadwerkelijk nodig heeft en of u het geld niet op een andere manier kunt verzamelen. Geld lenen kost namelijk altijd geld!

Een rekening onverwacht in de brievenbus, de wasmachine kapot of de auto heeft een reparatie nodig, kortom het zijn allemaal mogelijkheden waar de minilening de oplossing voor kan bieden. Dit zijn echter maar enkele voorbeelden van problemen waar u snel geld voor moet leven. Wanneer u een persoonlijke garantstelling heeft bij de minilening betaald u een paar euro aan kosten. Dit kan ontzettend interessant zijn. Het is echter wel belangrijk dat u het bedrag na de afgesproken periode terug kunt betalen. De kosten voor het te laat aflossen van de minilening kan hoog oplopen en daar zit u niet op te wachten.

Kijk ook altijd heel goed wat u precies afsluit, wat u betaald, wat de verborgen kosten zijn. Het is handig om u vooraf goed te laten informeren dan dat u achteraf voor een onaangename verassing komt te staan. De minilening is echter wel de beste manier om snel geld te lenen en wanneer u aan de juiste voorwaarden voldoet kunt u ook de kosten laag en onder controle houden. Onder het kopje ‘Minilening aanbieders’ zult u verschillende Nederlandse aanbieders vinden die minileningen verstrekken. Zo hopen wij u meer duidelijkheid te geven in de gang van zaken.

Een minilening aanvraagprocedure.

De aanvraag van een minilening verloopt zo snel als u zelf bent. De minilening aanvraagprocedure is indien u alles op orde heeft, binnen 10 minuten geregeld. Als u de juiste documenten voor de minilening al klaar heeft liggen. Maar wat heeft u nou precies nodig voor de minilening aanvraagprocedure/span>U dient in ieder geval de volgende documenten aan de minilening aanbieder te geven/sturen.

  • Een identificatiebewijs zoals bijvoorbeeld een identiteitskaart, een rijbewijs of een paspoort.
  • Een recent bankafschrift welke niet ouder dan 1 maand mag zijn, ook een internetbankieren uitdraai is voldoende.
  • Een inkomstenbewijs ( denk hierbij aan bijv. loonstrook )

Bovenstaand zijn de documenten die u bij de hand nodig heeft om uw minilening aanvraagprocedure goed te kunnen volbrengen, soms zijn er voor de garantstelling nog aanvullende documenten nodig. Dit is alleen van toepassing als u een persoon opgeeft die voor u garant staat, van de persoon die garant staat dient u de volgende documenten bij uw documenten toe te voegen:

  • Een identificatiebewijs zoals een identiteitskaart, rijbewijs of paspoort.
  • Een bewijs van inkomsten een loonstrook bijvoorbeeld.

U kunt de stukken bij de minilening aanbieders aanleveren per e-mail, post of fax. Bij het versturen per post dient u met vertraging rekening te houden. Wanneer u een aanvraag per mail of fax pleegt zal deze in veel gevallen direct in behandeling worden genomen.

Wanneer de documenten die u heeft gekopieerd zijn ontvangen door de aanbieder zult u van de aanbieder een bericht krijgen dat deze de aanvraag voor de minilening zonder bkr toetsing heeft ontvangen. Hierna zal de acceptatie plaatsvinden, en zal de aanbieder uw documenten doorlichten. Hoewel de instantie geen navraag doet bij het BKR zou het wel mogelijk zijn dat er andere systemen zijn die geraadpleegd worden om u te toetsen. Als alles in orde is zal de minilening aanbieder het afgesproken bedrag van de minilening uitkeren. Het kan voorkomen dat u een lager bedrag uitgekeerd krijgt. Dit is afhankelijk van uw inkomsten en uw lasten van het bankafschrift.

De minilening kan binnen een korte termijn op uw rekening zijn bijgeschreven sommige banken hanteren een langere verwerkingstijd die op kan lopen tot 1 werkdag. Wanneer u het geld ontvangen heeft, heeft u 62 dagen de tijd om de minilening terug te betalen inclusief kosten. Latere betaling is niet mogelijk! Probeer dus altijd op tijd uw schuld bij de minilening aanbieder af te lossen want anders zullen de bijkomende kosten echt geen grapje zijn.