Een autofinanciering of toch leasen voor een tweedehands auto?

Je kunt een tweedehands auto aan willen schaffen, maar hoe ga je het financieren? Als je daar nog niet over nagedacht hebt geven we je graag enkele tips. Je kunt namelijk een online autolening aan gaan vragen om een occasion / een tweedehands auto te kunnen kopen. Als je net een nieuwe baan hebt gekregen en je moet hier tien kilometer voor fietsen dan zou dat voor jou een reden kunnen zijn om dus een auto aan te gaan schaffen. Je hoeft dan niet perse een nieuwe auto te hebben, maar hij moet wel lekker rijden. Je zou dan voor een tweedehands auto kunnen gaan, er zijn namelijk tweedehands auto’s genoeg die niet te duur zijn. Ze zijn als het gaat om aanschaf vaak een stuk goedkoper, maar ook als je gaat kijken naar de verzekeringen, onder andere afhankelijk van hoe je de auto gaat verzekeren.

Internet voor een tweedehands auto

Voor de aanschaf van occasions doe je er goed aan om eens op internet te gaan kijken. Je vindt op internet namelijk een groot aanbod aan tweedehands auto’s dat je hier vast en zeker een mooie voor jou gaat vinden. Maar welke eisen stel jij aan je nieuwe auto? Zet dat voor jezelf op een rijtje en ga dan kijken wat de kosten zijn voor de occasions die bij je in de smaak vallen. Dan is er een tweede stap die belangrijk is om te gaan doorlopen, het bekijken van de autolening. Je kunt op internet namelijk een offerte aanvragen voor een autolening voor een van de occasions. Mocht je dus nu perse een auto moeten kopen, maar het geld nog niet hebben, dan kun je gebruik maken van de autolening. Een autolening zorgt er voor dat je tegen een laag rentetarief geld kunt lenen en hierdoor de auto kunt betalen. Iedere maand betaal je een vast bedrag terug zodat de auto na de looptijd van jou is. De looptijd van de autolening kun je met de aanbieder afstemmen. Als je hem binnen drie jaar terug wilt betalen betaal je iets meer in de maand dan wanneer je tien jaar gaat nemen, maar je moet ook kijken naar de leeftijd van de auto. Als jij het voornemen hebt om hier vijf jaar mee te gaan rijden, dan kun je ook zeggen dat je de autolening voor vijf jaar af wilt sluiten zodat je iedere maand een vast bedrag gaat betalen voor je tweedehands auto. Als de vijf jaar dan om zijn dan is de auto volledig van jou en kun je of weer een nieuwe aanschaffen of er lekker in rond blijven rijden.

Of toch een tweedehandse auto leasen?

tweedehandse auto leasenTegenwoordig is het prima mogelijk om een gebruikte auto te leasen. Niet alleen bij leasemaatschappijen, maar ook steeds vaker bij de gewone garage of dealer. Het leasen van een tweedehands auto heeft enkele nadelen waarop je erg goed moet letten. Wanneer je een leasecontract aangaat, let dan goed op de voorwaarden. Zeker bij een tweedehands auto is het belangrijk dat zaken als onderhoud en verzekering goed geregeld zijn in het leasecontract. Zorg daarom dat wanneer je kiest voor het leasen van een tweedehands auto, je naar een erkende dealer stapt die goed staat aangeschreven. Wanneer bijvoorbeeld onderhoud voor eigen rekening is en dus niet is opgenomen in het leasecontract, en je krijgt een groot probleem met je auto zoals een kapotte motor, dan kan het zijn dat je auto in één oogopslag compleet waardeloos is geworden. Je moet dan echter wel nog tot het einde van de looptijd van het leasecontract aan je betalingsverplichting voldoen.

Wanneer je een tweedehands auto gaat leasen is het vaak mogelijk om op het einde van de looptijd de auto over te kopen. In dat geval weet je in elk geval wat je koopt. Je hebt er namelijk jaren zelf in gereden. In veel gevallen is de auto tegen een aantrekkelijke prijs over te nemen. Het leasen van een tweedehands auto is vaak behoorlijk voordelig. De grootste afschrijving heeft namelijk al plaats gevonden, wat je direct terugziet in het maandbedrag. Het leasen van een auto is handig wanneer je op het moment van aanschaf niet de financiële middelen hebt om de auto zelf aan te kopen. Wel is het belangrijk om te beseffen dat je een betalingsverplichting aangaat voor een langere termijn. Zorg er dus voor dat je er zeker van bent dat je ook na bijvoorbeeld een jaar of twee jaar nog prima aan deze verplichting kan voldoen.