Goedkoop lenen begint met vergelijken!

lenen zonder spijt

Steeds vaker zien wij dat mensen een onnodig dure lening aangeboden krijgen. U kent ze wel: de grote leen fabrieken die dagelijks hun geld proberen te verkopen met dure televisiecommercials en advertenties. Steeds weer zien we dezelfde tevreden ‘klanten’ met een stralende lach vertellen wat ze gekocht hebben met het geleende geld. Maar wat u nooit te zien krijgt, is hoe diezelfde klant er enkele jaren later voor staat. Want een lening moet natuurlijk wel worden terugbetaald… Natuurlijk zijn wij niet tegen lenen. Sterker nog: het is ons werk. Maar we willen wel dat het verantwoord gebeurt. Dat u een lening krijgt die bij uw situatie past. Dat u alleen neemt wat u echt nodig heeft. Tegen een zo laag mogelijk tarief. Zodat u gegarandeerd kan lenen zonder spijt. Als u niet vergelijkt loopt u het risico een lening te sluiten waar u spijt van krijgt.

Wat moet u vergelijken?

  • Het rentepercentage
  • De looptijd van de lening
  • De premie van bijkomende verzekeringen

Velen pretenderen dat zij de goedkoopste zijn, dat moet u zelf bepalen door vergelijking. Wel stellen wij met klem, teken NOOIT vóórdat u alles goed hebt vergeleken. (Bij veel aanbieders komt pas op het moment van tekenen de verzekering ter sprake. Teken dan niet gelijk, maar vergelijk eerst!)

Wij hebben bewust gekozen voor een site waarbij u niet wordt afgeleid door foto’s van lachende mensen, knipperende rentepercentages en/of lage maandlasten. Op onze site kunt u de premies van de bijkomende verzekeringen vinden en dat is heel uitzonderlijk.

Het rentepercentage

Het is logisch, hoe lager het rentepercentage, hoe goedkoper de lening. Er kan echt veel verschil in zitten. De laagste rente die wij u kunnen aanbieden vindt u bij onze Rentetarieven. Kijkt u ook eens in het Rente-overzicht. Als u in dit overzicht uw lopende lening terugvindt, kunt u direct zien of het goedkoper kan. Maar staart u zich niet blind op alleen een rentepercentage, want dan vergeet u de rest te vergelijken. Kijk uit voor actie-rentes; als lokkertje krijgt u dan een tijdelijke rentekorting, maar dat gaat bijna altijd gepaard met (verplichte) te dure verzekeringen.

De looptijd van de lening

Iedereen heeft het over lagere maandlasten, maar niemand heeft het over lange looptijden. Het lijkt wel of het de meeste mensen niet interesseert hoeveel een lening uiteindelijk kost, als het maandbedrag maar zo laag mogelijk is. Lage rentepercentages en lage maandlasten, dat willen we horen en daar staren we ons blind op. Aanbieders van leningen en hypotheken, die lage maandlasten beloven, doen goede zaken. Kredietverstrekkers waar je € 30.000 kunt lenen voor slechts € 34 per maand, genieten bij sommige klanten al snel het volledige vertrouwen. maar, hoe lager de maandlasten van een lening, hoe langer de looptijd en hoe hoger de totale kosten. Als je goed vergelijkt, dan moet je ook dat vergelijken.

De premie van bijkomende verzekeringen

U zult misschien denken: “Ik wil helemaal geen bijkomende verzekering, ik wil een lening.” Neemt u dan maar van ons aan dat 90% van de leningen wordt afgesloten met een bijkomende verzekering. Doordat de meeste kredietaanbieders de premies van de bijkomende verzekering bewust niet vooraf vermelden en u al verblind bent door het lage rentepercentage en/of de lage maandlasten, wordt de belangrijkste vergelijking niet meer gemaakt. Maakt u die vergelijking wel, dan blijkt vaak die super-super-aanbieding door de bijkomende verzekeringen ineens niet meer zo goedkoop te zijn.

Verzekeringen

Zoals u hebt begrepen, kunt u naast uw lening een verzekering afsluiten. Dit voorkomt dat u in problemen raakt als uw financiële situatie plotseling verandert. In het kort zijn er drie van dit soort verzekeringen:

  • Arbeidsongeschiktheidverzekering (AOV)
  • Werkloosheidverzekering (WW)
  • Overlijdensrisicoverzekering (ORV)

Wanneer is een verzekering nodig?
Dit kunt u zelf bepalen aan de hand van onderstaande vragen:

  • Hoeveel daalt mijn inkomen als ik arbeidsongeschikt of werkloos word?
  • Kan ik de lening dan nog betalen? Als het antwoord op de tweede vraag nee is, lijkt het verstandig een verzekering af te sluiten.

De lening aanvragen

U bent beland bij de laatste stap: het aanvragen van uw lening. We zijn er van overtuigd dat u na deze spoedcursus lenen zonder spijt alle informatie in huis hebt om dit verstandig te doen. U kunt op deze pagina een lening kiezen en aangeven hoeveel u wilt lenen. Als u doorklikt, willen we graag wat meer over u weten, zodat we uw aanvraag zo goed mogelijk kunnen behandelen. Vervolgens sturen we u zo snel mogelijk een e-mail met de voorwaarden van goedkeuring. Een aanvraag verplicht u tot niets. Als u de offerte binnen hebt, bent u uiteraard vrij om tarieven te vergelijken met die van andere aanbieders. U weet nu waar u op moet letten om te lenen zonder spijt