De slechtste manieren om geld te lenen op een rijtje!

  • door

Geld lenen is af en toe gewoon nodig. Er is een tekort dat opgevuld moet worden en dat kan op verschillende manieren. Nu zijn er heel veel goede manieren te bedenken, maar vandaag willen we de aandacht even op een andere manier op het onderwerp vestigen. Veel mensen komen namelijk in de problemen omdat zij op een slechte manier een lening afgesloten hebben, terwijl dat helemaal niet nodig is. Wat zijn nou een aantal sterke voorbeelden van manieren waarop je zeker geen lening af zou moeten sluiten?

Het gewenste bedrag laten bepalen.

Je hebt een bepaald bedrag nodig. Dat mag duidelijk zijn, anders zoek je geen lening. Wie echter het bedrag de lening laat bepalen, die gaat namelijk finaal de fout in. Het meest bepalende zou moeten zijn wat je per maand zou kunnen betalen aan de lening. Wanneer je meer moet betalen dan dat er binnenkomt, dan maak je een groter probleem op de langere termijn en op die manier is niemand geholpen. Ga dus altijd uit van wat je kunt betalen en reken daaruit terug wat je kunt lenen.

Lenen omdat je snel iets wilt kopen.

Een nieuwe auto, een nieuwe telefoon, een nieuwe computer, het zijn allemaal slechte redenen om geld te lenen. Wanneer je het niet echt nodig hebt, dan is het beter om eerst wat geld op te gaan sparen. Je hebt het product namelijk toch niet nodig en na een week of twee zal je spijt hebben van de aankoop. Op dat moment kun je er al niet meer het volle bedrag voor terugkrijgen en dat is spijtig, want de lening zal je op deze manier geld gaan kosten.

Advertentie

Het komt wel goed.

Een slechte instelling bij het afsluiten van een lening, is er van uitgaan dat het allemaal wel goed zal komen en dat er in de toekomst meer geld zal zijn. Wanneer dat niet het geval zal zijn ontstaat er een enorm probleem omdat de lasten hoger liggen. Het meest belangrijke bij het afsluiten van een lening of een krediet is dus op te letten wat het huishouden of het bedrijf kan dragen. Hoeveel kun je betalen aan rente en aflossing en is er een lening die je daar in zou kunnen passen? Als dat het geval is, dan kun je kijken hoeveel geld er precies nodig is, want dan weet je ook dat je eventueel direct een handtekening zou kunnen zetten onder het contract.

Pas op voor slechte aanbieders.

Slechte aanbieders zijn te herkennen aan het feit dat zij geen licentie hebben. Dit is echter een bijzonder slecht uitgangspunt. De meeste van deze aanbieders hebben namelijk wel een soort van licentie op de website staan, waardoor zij legaal lijken. Het beste dat je kunt doen, is kijken naar de website, en de taal die gebruikt is. Verstrekkers van leningen en kredieten die op eerlijke wijze zaken willen doen, hebben tijd en aandacht gestoken in de website, en de taal die gebruikt is. Kom je rare woorden tegen, of zitten er bijzonder veel fouten in de website en de taal die gebruikt is op de website en in de overeenkomst, dan is het verstandig om de pagina direct te verlaten. De kans is namelijk 99% dat het hier om een verkeerd bedrijf gaat. Wat je ook kunt doen, is het zoeken van ervaringen met een bedrijf dat geld verstrekt. Hier zitten wat haken en ogen aan omdat het bedrijf ervaringen ‘gekocht’ kan hebben, maar wanneer er veel negatieve ervaringen zijn, zullen die altijd te vinden blijven op het internet.

Het meest verstandige is naar een gerenommeerde website gaan om daar de aanbieders met elkaar te vergelijken. Zoek vervolgens naar ervaringen van mensen met dit bedrijf, en leg contact met het bedrijf om te zien hoe er gehandeld wordt. Vervolgens is het een kleine stap om in te kunnen zien of dit bedrijf wel of niet te vertrouwen is. Natuurlijk kun je ook altijd navraag doen bij de instanties zelf om te zien of de aanbieder van jouw keuze wel of niet op de zwarte lijst staat.

Advertentie