Wat is een voorschotlening?

Een voorschotlening is een kortlopende lening van maximaal € 500 tot € 750 en oorspronkelijk bedoeld om als voorschot op het loon te dienen aan het einde van de maand. Op het moment dat men de loonbetaling heeft ontvangen dient het voorschot weer terugbetaald te worden inclusief administratieve kosten.

voorschot bij compromis lenen

Waarom voorschotlening ?

Een voorschotlening kan echter ook voor andere doeleinden gebruikt worden is gebleken : onverwachte tegenvallers als reparaties van wasmachines en auto’s, maar ook voor de aanschaf van aanbiedingen als nieuwe LCD schermen of aanbetalingen van vakanties. Het grote voordeel van een voorschotlening is dat het snel en gemakkelijk aan te vragen en beoordeeld wordt. In tegenstelling tot gewone leningen wordt er geen bkr toetsing uitgevoerd.

Voorschotleningen en minileningen

Ook indien u een negatieve bkr codering achter uw naam hebt staan bij het Bureau voor de Krediet Registratie, kunt u een aanvraag indienen voor een voorschotlening of minilening. Omdat de bedragen niet al te hoog zijn (maximaal € 750) en binnen een korte periode terugbetaald moeten worden, vallen ze niet onder de voorwaarden BKR. Die stellen namelijk dat het bedrag minimaal € 500 moet zijn en minimaal voor een periode van 3 maanden aan een natuurlijk persoon (meestal privé persoon) moet zijn geleend. Dat is niet het geval omdat de bedragen er meestal onder vallen en de terugbetaaltermijn korter is dan 3 maanden. Wel is een vereist dat men over een regulier vast inkomen beschikt, want primair is de voorschotlening een voorschot op de volgende loonbetaling.

Direct Aanvragen!

Op deze pagina vindt u een totaal overzicht van online geldverstrekkers, elk ingedeeld in een bepaalde categorie. Door te klikken op de banners ontvangt u meer informatie over de mogelijkheden en kunt u desgewenst een gratis en vrijblijvende internet offerte aanvragen. Wij adviseren u altijd meerdere offertes aan te vragen, zodat u goed de kosten, rentepercentages en overige voorwaarden kunt vergelijken.