Eenvoudig een auto leasen als particulier.

Op deze website vindt u ook alle informatie over het leasen van een auto als particulier. In Nederland vindt zakelijke lease natuurlijk veel plaats. Echter, veel minder bekend is particuliere lease. Dit houdt dus in dat u als particulier op een vergelijkbare manier een auto kan leasen. Het leasen van een auto brengt natuurlijk zowel voor- als nadelen met zich mee.

Zo is een belangrijk voordeel natuurlijk dat u niet zelf een auto hoeft aan te schaffen, wat een dure aangelegenheid kan zijn. En daarnaast valt onder het leasecontract vaak ook de verzekering, wegenbelasting en onderhoud, zodat u daar geen geld aan hoeft uit te geven. Een belangrijk nadeel is natuurlijk dat de auto niet echt van u is, maar van de leasemaatschappij. Daarnaast zullen de kosten voor het leasen in veel gevallen uiteindelijk hoger zijn dan de kosten die u heeft als u zelf een vergelijkbare auto koopt. Tegenwoordig kunt u eenvoudig bij leasemaatschappijen berekenen wat de kosten zijn voor het leasen van een auto.

Waarom zou u als particulier een auto gaan leasen?

auto leasen als particulierVeel mensen vragen zich af waarom zij als particulier een auto zouden moeten leasen. De meeste mensen denken dat een auto leasen soortgelijk is aan een huis huren of iets dergelijks. Gedachten over extra maandlasten of extra kosten zijn in veel gevallen misplaatst. Wanneer u namelijk een auto gaat leasen, betaalt u in bepaalde gevallen juist minder, dan wanneer u een auto in één keer koopt en de auto volledig zelf moet onderhouden.

Dit heeft onder andere te maken met afschrijving, het aantal kilometers wat u maakt, inruilwaarde, et cetera. Wanneer u een auto gaat leasen hoeft u zich geen zorgen te maken over hoeveel de auto aan het einde van de looptijd nog opbrengt. Vaak komt, met aftrek van de opbrengst voor de auto, komt het maandbedrag voor mensen die een auto kopen hoger uit, dan wanneer ze als particulier een auto zouden leasen.

Wanneer u een auto gaat leasen als particulier kunt u tegen een vast bedrag en een vast overeengekomen aantal kilometers per maand gebruik maken van een door u gekozen auto. Het leasen van een auto wordt onder particulieren steeds populairder. Een belangrijk voordeel aan het leasen van een auto is dat u niet zelf een auto hoeft te kopen. In plaats daarvan betaalt u maandelijks een vast bedrag aan de leasemaatschappij. Wel moet u opletten dat wanneer u over het overeengekomen maximum aantal kilometers heen gaat dat u dan extra per kilometer moet betalen. Dit zal, afhankelijk van het aantal kilometers wat u vastgesteld heeft per maand, rond de 5 à 6 eurocent per kilometer liggen.

Voor de gekozen auto tekent u een contract met de leasemaatschappij. U kunt dit persoonlijk, maar ook online regelen. Tegenwoordig is het steeds veiliger en tijd- en kosten besparend om dit online te doen. Het is dan wel van belang dat u goed weet wat u kunt verwachten wanneer u een auto gaat leasen. Weet u dit niet, dan is het beter om persoonlijk met iemand hierover informatie uit te wisselen om zo zeker te zijn van uw keuze. Hierdoor komt u bovendien niet voor verrassingen te staan!

Waar moet u op letten?

Wanneer u daadwerkelijk als particulier een auto gaat leasen, dan moet u op veel verschillende zaken letten om er zeker van te zijn dat u niet voor verrassingen komt te staan. Het belangrijkste waar u op moet letten is de looptijd van het contract voor de leaseauto. Hoe lang bent u van plan met deze auto te willen rijden? Dit is per persoon afhankelijk, maar beïnvloedt wel de prijs.

Daarnaast is het ook belangrijk om er zeker van te zijn hoeveel kilometers u per jaar maakt. Wanneer u namelijk te weinig kilometers opgeeft, dan zult u ongetwijfeld over dat aantal heen gaan. Dit zal uiteindelijk leiden tot extra kosten, omdat u dan per extra kilometer een bedrag zult moeten betalen. Dit ligt al gauw rond de 10 eurocent per kilometer. Zoals u zult begrijpen, kan dit tot een hoog bedrag leiden wanneer u meer dan het maximaal opgegeven aantal kilometers rijdt.

Maar voor wie is het leasen van een auto nou eigenlijk interessant?

Leasen is, in feite, interessant voor iedereen. Zo kan het leasen van een auto als particulier bijvoorbeeld interessant zijn voor berijders die geen fiscale bijtelling wensen of berijders die niet langer een leaseauto hebben van de zaak, maar wel graag van de voordelen van een leaseauto gebruik willen maken.

Waar kunt u als particulier een auto leasen?

Wanneer u heeft besloten om als particulier een auto te gaan leasen, dan is het goed om te weten waar u dit het beste kunt doen. Een leasemaatschappij die een goede en betrouwbare service biedt, is dan een vereiste, maar ook het assortiment aan auto’s is natuurlijk zeer belangrijk. Bij een leasemaatschappij als alphabetprivatelease.nl heeft u keuze uit meer dan 30 automerken. Deze merken worden op hun beurt ook weer onderverdeeld in typen, waardoor u uit veel verschillende leaseauto’s kan kiezen.

Terwijl alphabetprivatelease.nl zich richt op zowel zakelijk als particulier leasen, richt justlease.nl zich echter alleen op particulier leasen. Deze leasemaatschappij noemt zichzelf daarom ook de privé autolease specialist van Nederland. Bij justlease.nl is het aantal merken beperkter dan bij alphabetprivatelease.nl, maar of dat echt een minpunt is zal sterk afhangen van de keuze voor merk auto van de consument.

Naast het ‘normaal’ leasen van een auto, is er bij justlease.nl de mogelijkheid tot ‘shortlease’. Dit houdt in dat klanten die binnen 24 uur een auto willen hebben dit kunnen regelen via shortlease. Er kan dan keuze worden gemaakt uit drie verschillende groepen met auto’s en daarbij behorende prijzen. Wel bent u bij shortlease in verhouding duurder uit, dan wanneer u volgens de normale werkwijze een auto zou leasen.