Online geld lenen en direct op je rekening gestort.

Het afsluiten van een lening hoeft tegenwoordig niet meer fysiek bij een bank of adviseur te gebeuren. Geld lenen kan ook vrij gemakkelijk online via de websites van banken en kredietverstrekkers. Via Internet kunt u eenvoudig verschillende aanbieders met elkaar vergelijken op de mogelijkheden voor een lening en de kosten ervan. Vervolgens kunt u direct online offertes aanvragen en ontvangen. Ook de lening daadwerkelijk afsluiten kan eenvoudig via Internet.

Online geld lenen

Voordat u een lening afsluit, moet u weten hoeveel u kunt lenen en welke lening voor uw doel geschikt is. Veel voorkomende leningen zijn de persoonlijke lening (vast leenbedrag), het doorlopend krediet (onbeperkt opnemen), het rentekrediet (lenen zonder aflossing tijdens looptijd) en de autolening. Waar u voor kiest, hangt af van waar u de lening voor wilt gebruiken en wat uw wensen zijn wat betreft aflossing en looptijd. Op veel websites kunt u bekijken welke soort lening voor uw situatie van toepassing is.

Hoeveel u kunt lenen.

Dat kan u online bekijken door aanvragen van leningen te plaatsen. Hiervoor kunt u terecht op vergelijkingswebsites met verschillende kredietverstrekkers of op de afzonderlijke websites van banken en kredietverstrekkers. Voor de aanvraag van een lening vult u uw persoonlijke gegevens, gegevens over uw huishouden en financiële gegevens (inkomsten en maandlasten), voorkeuren voor de lening en het gewenste leenbedrag in. Daarnaast wordt uw betalingsverleden bekeken aan de hand van een mogelijke registratie bij het BKR in Tiel. Hier worden kredieten tussen de €500 en €12500 geregistreerd met een minimale looptijd van drie maand. Na het invullen van de aanvraag kunt u direct zien of u bij de betreffende aanbieder een lening kunt afsluiten, welke soort lening het beste bij uw situatie past en welk maximale bedrag u kunt lenen. U weet dus precies bij welke aanbieders u terecht kunt.

Na de aanvraag kunt u bij iedere aanbieder online een offerte aanvragen. U krijgt de offerte direct per e-mail toegestuurd. In de offerte staat de aanbieding voor de lening en welke voorwaarden van toepassing zijn. Door het online aanvragen van verschillende offertes kunt u de voorwaarden van de verschillende leningen met elkaar vergelijken, waaronder rente, looptijd en maandelijkse aflossing. Vervolgens sluit u de lening ook online af.

Online geld lenen is meestal stukken goedkoper dan via de traditionele wegen bij bank of adviseur. Er komen minder schriftelijke papieren aan te pas, geen grote bankkantoren en minder arbeidsuren omdat persoonlijk contact niet direct nodig is. Hierdoor kunnen online aanbieders van leningen de kosten laag houden. Zij kunnen bovendien snel inspelen op nieuwe ontwikkelingen, zoals een kredietcrisis of nieuwe regelgeving. Zij zetten ook de actuele rentestanden op hun website.

Advies over het afsluiten van een lening.

Voor advies over het afsluiten van een lening kunt u terecht bij diverse kredietadviseurs en tussenpersonen. Zij lopen met u uw specifieke financiële situatie door en bekijken samen met u wat in uw situatie een verstandige lening is.

Een kredietadviseur werkt voornamelijk voor banken en hypotheekverstrekkers. Ook commerciëlere kredietverstrekkers hebben kredietadviseurs in dienst. De adviseur beoordeelt aanvragen van leningen en brengt de risico’s in kaart voor het verstrekken van de aangevraagde leningen. Hij analyseert of een lening verstrekt mag worden. In een persoonlijk gesprek kan hij voor u inzicht bieden in uw financiële situatie wat betreft uw vrij besteedbaar inkomen (netto inkomen min netto uitgaven). Wanneer het u zelf niet goed lukt of u onzeker bent, kan de adviseur uw persoonlijke financiën op een rijtje zetten. In een persoonlijk gesprek moet u dan zaken als loonstroken, huurcontracten of hypotheekcontracten overleggen. U kunt bij veel aanbieders van leningen ook telefonisch advies inwinnen.
.
Een kredietadviseur weet welke risico’s u onder bepaalde voorwaarden loopt. Na inzicht in uw financiële situatie kan hij, in overleg met u, bepalen welke leenvorm voor het door u gewenste leenbedrag het meest geschikt is. Hij legt u alle mogelijkheden uit en vertelt u wat voor u de beste optie is. De risico’s worden doorgenomen, bijvoorbeeld wat er gebeurt bij overlijden of arbeidsongeschiktheid. Een kredietadviseur of tussenpersoon kent de voorwaarden van leningen en kan deze vergelijken. Wanneer u zeker wilt zijn dat u een goede keuze maakt, kunt u bij hen daarover advies inwinnen. Door goed advies voorkomt u latere verrassingen waar u tegenaan kunt lopen. De meeste voorwaarden van leningen behoren in principe wel voor iedereen leesbaar en begrijpbaar te zijn.

Overigens is een tussenpersoon niet altijd onafhankelijk. Tussenpersonen worden betaald om kredieten te verstrekken. Het kan daarom voorkomen dat hij een lening adviseert die niet de goedkoopste is. U kunt het beste tijdens een gesprek met de kredietadviseur of tussenpersoon meedenken over uw situatie. Veel kredietverstrekkers bieden ook online kredietadvies door middel van berekenmodules. Dit kan een goed begin zijn voor passend lening advies. U kunt ook lening advies inwinnen door gebruik te maken van vergelijkingssites. Hiermee kunt u gemakkelijk meerdere leningen tegelijk bekijken.