De instant lening en offertes vergelijken

Een instant lening is een efficiënte en snelle manier om aan extra geld te komen. Tegenwoordig hoeft de consument de deur niet meer uit om naar een bank te gaan en daar een instant lening aan te vragen. Het grootste deel kan namelijk vanaf het moment van de aanvraag van een offerte online worden geregeld. Uiteraard zijn er nog talloze andere opties om geld te lenen, zoals via een Stadsbank van Lening waar een onderpand ingeleverd kan worden in ruil voor krediet. Dat is een prima alternatief als het bijvoorbeeld niet lukt om online een lening af te sluiten bij een bank of andere kredietverstrekker.

Een instant lening bij een bank of andere kredietverstrekker

Naast banken zijn er ook talloze andere kredietverstrekkers waar online geld lenen tot de mogelijkheden behoort. Een van de voordelen is dat het de gelegenheid biedt om meerdere mogelijkheden op een snelle en simpele manier met elkaar te vergelijken. Om zo voordelig mogelijk online geld te lenen, is het verstandig om eerst een aantal banken en kredietverstrekkers te vergelijken. Daarbij dient uiteraard wel eerst een keuze gemaakt te worden voor het type lening, bijvoorbeeld een instant lening, doorlopend krediet of persoonlijke lening. Op basis van de gekozen lening kan vervolgens de vergelijking gemaakt worden.

De daling van de rente voor geld lenen lijkt steeds verder door te zetten en dat is onder meer te zien aan de hypotheekrentes die zich op een historisch laag niveau bevinden. Om een indruk te geven van de invloed van rente van de kosten voor geld lenen kan er nu een hypotheek worden afgesloten van bijvoorbeeld 250.000 euro en dat met een lager bedrag van gemiddeld 120 euro per maand in vergelijking met een jaar eerder.

De rente voor deze vorm van geld lenen

De rente voor een instant lening speelt een belangrijke rol om de uiteindelijke kosten van een krediet te bepalen. Hoe lager de rente, des te voordeliger de consument uit is. De hypotheekrente daalt steeds verder, maar ook de rente op andere leningen in de vorm van een persoonlijke lening of een doorlopend krediet staat in vergelijking met eerdere jaren lager.

De vaste rente en de variabele rente zijn allebei aan het dalen en wie nu goedkoop wil lenen, heeft daar dan ook de mogelijkheid toe. Het is wel verstandig om met een aantal aspecten rekening te houden als er een krediet wordt afgesloten. De rente voor het instant lenen is een belangrijk aspect, maar de voorwaarden die aan het verstrekken van de lening worden gekoppeld zijn uiteraard ook van belang. Het is daarom aan te raden om altijd een vergelijking te maken bij meerdere aanbieders en dat kan heel eenvoudig online gedaan worden. Bijvoorbeeld door een berekening uit te laten voeren of door heel concreet meerdere offertes aan te vragen.

De rente op geld lenen varieert per kredietvorm. Bij een doorlopend krediet er is bijvoorbeeld van een voordelige lage variabele rente sprake en bij een persoonlijke lening kent gedurende de looptijd weer een vaste rente. Een dure lening oversluiten is in bepaalde gevallen zinvol, maar lang niet altijd. Daarom zal altijd eerst gekeken moeten worden naar de mogelijkheden en beoordeeld worden of het inderdaad goedkoper is om deze keuze te maken.

Te dure leningen nu oversluiten.

instant lenen

Een reden voor een dure lening oversluiten is bijvoorbeeld de hoge rente die op dit moment aan het bestaande krediet is gekoppeld. Het kan ook voorkomen dat er meerdere kleine leningen lopen met een hoge rente en dat het inderdaad goedkoper is om de keuze te maken de dure leningen over te sluiten naar één krediet met een lagere rente. Als er bijvoorbeeld sprake is van leningen bij postorderbedrijven, dan is er doorgaans sprake van een bijzonder hoge rente. Er kan dan gekeken worden of het voordeliger is om voor één krediet te kiezen, waarmee de uitstaande leningen kunnen worden afgelost.

Er worden online verschillende mogelijkheden geboden om een te dure lening over te sluiten naar een nieuw krediet. Dat biedt de consument meteen de gelegenheid om zelf uit te zoeken of het voordeliger is. Er zijn namelijk handige calculators beschikbaar die als rekentool gebruikt kunnen worden. Er kan dan ook gelijk duidelijk worden wat er bespaard kan worden na het oversluiten.

Een dure lening oversluiten heeft uiteraard alleen zin als de consument er financieel voordeel mee kan halen door bijvoorbeeld een lagere rente. Het is wel belangrijk om naar de voorwaarden van de bestaande lening te kijken om na te gaan of er ook een boete aan verbonden is aan het eerder aflossen.

Om te controleren of een dure lening oversluiten financieel voordeel oplevert, is het verstandig om meerdere offertes aan te vragen bij diverse kredietverstrekkers. Dat kan heel snel online geregeld worden en leidt nog niet tot een directe verplichting. De offerte wordt namelijk vrijblijvend verstrekt door de kredietverstrekkers.

Een offerte aanvragen

Na het maken van een eerste vergelijking kan er bij meerdere partijen een offerte voor online geld lenen worden aangevraagd. Dat kan online gedaan worden, waarbij het gewenste leenbedrag kan worden ingevuld. De offerte wordt toegezonden en als deze van verschillende partijen is ontvangen, kan een concrete vergelijking worden gemaakt om het beste leenvoorstel te selecteren.

De offerte wordt vrijblijvend verzonden, zodat er geen enkele verplichting is verbonden aan de aanvraag voor lenen. Het beste leenvoorstel kan geselecteerd worden, waarna de instant lening definitief kan worden aangevraagd.