Lenen voor minder.

Dat willen we allemaal wel!

Goedkoper en slimmer lenen en meer overhouden in de maand. Dat klinkt ons allemaal wel goed in de oren! Vaak kan het ook als je je maar goed laat informeren en beslissingen neemt met je verstand erbij. Deze website biedt houvast bij het vinden van een goed advies over je persoonlijke financiële situatie en helpt met goedkoper geld lenen.

Jouw situatie is niet die van een ander

Ieders situatie is anders. Het advies voor de buurman, hoeft niet bij jou te passen. Let daarom goed op dat je voordat je geld leent een goed en persoonlijk advies aanvraagt. Er zijn veel onafhankelijke financieel adviseurs te vinden die, op basis van commissie uiteraard, jouw situatie willen doornemen, uitrekenen en adviseren hoe jij goedkoper en slimmer kunt lenen.

Gebruik je verstand

Een persoonlijk financieel adviseur komt soms, dankzij de nauwe betrokkenheid bij je persoonlijke situatie, te dichtbij. Het is dan moeilijk om volledig zakelijk te blijven, maar zorg dat je die afstand altijd bewaard. Gebruik je verstand en zorg dat je een beslissing neemt op basis van feiten en cijfers niet op basis van emoties. Desnoods vraag je een second opinion aan. Dit is zeker verstandig als het
gaat om grote bedragen die je wilt lenen zoals een hypotheek voor de aankoop van een huis.

Hoe kun je goedkoper lenen?

Lenen voor minder

Geld lenen is op diverse manieren mogelijk. Afhankelijk van de looptijd, de hoogte van het bedrag, de middelen die je hebt om af te lossen en nog een aantal andere factoren zal je financierder een voorstel doen voor een vorm van lenen. Hieronder zijn de meest
voorkomende vormen van leningen uitgelegd én voorzien van tips om goedkoper te lenen.

Doorlopend krediet

Een doorlopend krediet geeft, zoals de naam al zegt, doorlopend meer financieele ruimte. Nadeel is natuurlijk dat je ook doorlopend rente betaald. Als je geen geld nodig hebt, los dan af!

  • Goedkoper doorlopend krediet: indien je meerdere doorlopende kredieten hebt. Sluit ze dan over in één doorlopend krediet, je bent dan altijd goedkoper uit!

Persoonlijke lening

Een persoonlijke lening omvat een vast leenbedrag en ook een vooraf afgesproken looptijd, aflossing en rente. Persoonlijke leningen kun je vervroegd aflossen.

  • Goedkopere persoonlijke lening: indien je een hoge rente hebt op je persoonlijke lening kan het interessant zijn om deze over te sluiten bij een goedkopere geldverstrekker. Let wel goed op de kleine lettertjes!

Hypotheek

Een hypotheek is waarschijnlijk de bekendste vorm van lenen. Hypotheken worden meestal afgesloten op onroerende goederen, bijvoorbeeld een huis. Hypotheken omvatten vaak enorme bedragen, huizen zijn immers niet goedkoop. Dankij de lange looptijd, meestal 30 jaar, is het van belang dat je tijdens de looptijd goed in de gaten houdt of het niet goedkoper kan. Je huis wordt meer waard, de rente daalt, voldoende redenen om je regelmatig opnieuw te laten adviseren over je hypotheek. En doe dat ook eens niet bij je vaste bank of financierder, dat kan je tot inzichten doen komen.

  • Goedkopere hypotheek: laat je elke 5 jaar opnieuw informeren over de stand van zaken. Je huis is meer waard, de rente staat lager. Het zijn redenen om je hypotheek aan te passen en voor minder geld in je huis te blijven wonen.

Iedereen die geld leent krijgt een BKR registratie ook waanner je altijd op tijd aflost. Wanneer dat niet (meer) lukt en het vormt een probleem tussen jou en de financierder, dan krijg je een negatieve registratie bij het BKR. In dat geval is het vaak moeilijk om bij een andere financierder goedkoper te gaan lenen.

BKR registratie?

Voordat je op zoek gaat naar een nieuwe financierder die je kan helpen met het oversluiten of herfinancieren van je persoonlijke lening, doorlopend krediet of hypotheek, is het verstandig om stil te staan bij het feit dat je een negatieve BKR registratie hebt. Het is moeilijk genoeg om zonder die situatie een gezonde financieele positie te behouden, laat staan met BKR registratie. Laat je daarom altijd adviseren door een goede adviseur en probeer deze te vinden in het ‘reguliere’ aanbod. Financierders die zonder BKR toetsing aan je lenen hebben meestal niet het beste met je voor.

Schulden? Meer lenen is nooit de oplossing!

Klinkt logisch, toch? Maar veel mensen sluiten toch nog een nieuwe lening af om oude schulden te betalen. Helaas zal dit uiteindelijk alleen maar tot grotere financiële problemen leiden. Regel schulden op een andere manier, bijvoorbeeld via een betalingsregeling. Gelukkig zijn er ook voldoende adviseurs op het gebied van schuldsanering die je daarmee kunnen helpen.