kredietwaarschuwing-AFM

kredietkaart aanvragen
Een kredietkaart is een betaalmiddel waar je over de hele wereld betalingen mee kunt verrichten. Juist omdat er veel verschillende creditcards zijn is het belangrijk om eerst wat vergelijkingen te maken voordat je tot aanschaf van dit betaalmiddel wenst over te gaan. Het zal een hele klus worden om alle voor- en nadelen van een kredietkaart voor jou te omschrijven op deze site, lenen informatie centrum. Omdat bij de verstrekking van een kredietkaart een kredietfaciliteit aan de kaarthouder wordt afgegeven, ga je geld lenen met BKR registratie en toetsing tot gevolg. Gelijk met de betaling die je met jouw kaart gaat doen, ga je direct geld lenen tot op het moment dat jij een terugbetaling aan de uitgever van de kaart gaat doen. Ook het terug betalen van het volledig bedrag in een keer, aan het einde van de bestedingsmaand en na ontvangst van de afrekening, wil zeggen dat je voor een korte periode geld bent gaan lenen.

De limiet afspreken van je kredietkaart.

Door een bestedingslimiet af te spreken ga je meestal een bedrag tussen de 2500 en 5000 lenen, hoger is ook mogelijk. Betaal je het uitgegeven bedrag niet in een keer terug, dan kun je afspreken om de terugbetaling van je lening in maandelijkse termijnen te gaan doen. De hoogte van die maandelijkse termijnen kunnen nogal verschillen waardoor je er goed aan doet om deze vorm om van lenen te vergelijken met andere kredietmogelijkheden. Naast de mogelijkheid van geld lenen met een creditcard heb je boven te betalen rente ook te maken met kosten voor de aanschaf en jaarlijks terugkomende kosten, ook indien je de kaart nog niet hebt gebruikt. Al ziet het dan ernaar uit dat er sprake is van een aflossingsvrije lening, ook zonder betaling van rente wegens geen verrichtte betalingen, zul je wel kosten moeten blijven betalen voor het in stand houden van de aan jou verstrekte kaartfaciliteit.

Aanvragen van een kredietkaart.

De aanvraag van een kredietkaart kun je vergelijken met een lening afsluiten, maar wel met een langere acceptatieperiode. Lenen met negatieve BKR is uitgesloten bij alle Nederlandse creditcardmaatschappijen. Het indienen van een aanvraag kun je dan gewoon vergeten, doe je dat toch dan zul je niet vreemd moeten opkijken als je snel een afwijzingsbrief op de deurmat hebt liggen. Je zult nog beter als bij leningen vergelijken alle kosten op een rijtje moeten gaan zetten om nare verrassingen te voorkomen. Juist het groot aanbod aan verschillende creditcards door kaartuitgevers zal het moeilijk maken om de voor jou beste keuze te gaan maken. Niet gelijk als bij een aanvraag om te gaan lenen kun je zo gemakkelijk bij een onafhankelijk financiële adviseur terecht of wel bekijk onze ervaringen voor het bepalen van jouw kaart keuze. Hou er wel rekening mee dat de rente en kosten in ieder geval hoger zullen gaan uitvallen dan voor het goedkoopste doorlopend krediet.

Welke bekende kredietkaart organisatie’s zijn er?

De VISA kaart en MasterCard zijn de meest bekende namen voor de aanvraag van een kredietkaart. Daarnaast zijn kaarten in verschillende kleuren te krijgen zoals goud (goldcard), zilver, platinum, groen, enzovoorts maar ook in de huiskleuren van banken en zelfs goede doelen organisaties. Er zijn steeds weer nieuwe acties lopende waar je een forse besparing kunt doen als je overgaat tot aanschaf van een kredietkaart. Die acties lopen uiteen van het minder betalen voor de aanschaf van een kaart tot spaarpunten en zelfs bedragen cash. Probeer vooraf te bepalen voor welke bestedingen je een kredietkaart wenst aan te schaffen. In sommige gevallen kunnen de kosten op een tolweg of in een parkeergarage makkelijker voldaan worden met creditcards als met reguliere bankpassen. Verder is het een voordeel dat het mogelijk is om op een kaart enkel betalingen te verrichten voor een bepaalde kostensoort.

Partner kredietkaart voor de leuke dingen in het leven.

Ook de koppeling van partnerkaarten is mogelijk zowel in privé als voor zakelijk gebruik. Hierdoor is het mogelijk om samen uitgaven inzichtelijk te houden. Leuk voor haar om te shoppen. Leuk voor hem voor zijn hobbies. Leuk om samen een romantisch weekendje te boeken. Steeds vaker zien we dat kredietkaarten gebruikt worden om uitgaven inzichtelijk te houden.

Posted on okt 14, 2015
kredietwaarschuwing-AFM

Follow Us

fb tweet youtube linkidin

Archief

Top