Hoe je prioriteiten stellen bij het afsluiten van een persoonlijke lening ?

Voordat je een besluit neemt om een persoonlijke lening af te sluiten zul je een en ander goed dienen te beoordelen, anders loop je het risico teveel te gaan betalen voor je krediet. Je zult eerst eens moeten gaan kijken naar de verschillende leenvormen. Er zijn mogelijkheden te over om geld te gaan lenen, van het nemen van een kredietkaart tot het afsluiten van een aflossingsvrije lening, al dan niet met je huis als onderpand. Geld lenen via een kredietkaart kan een dure aangelegenheid zijn en de reden zijn dat je een persoonlijke lening wil afsluiten. Voor je een aanvraag voor een  lening gaat indienen bespaar je aanzienlijke bedragen door een lening af te gaan sluiten die past bij jouw persoonlijke situatie. Een verkeerde keuze maken kan je ook, langer als bedoeld, verbinden aan langdurig terugkomende financiële verplichtingen.

Waarom zou je een persoonlijke lening afsluiten?

persoonlijke lening af te sluiten

De gemaakte vergelijkingen van leningen, gemaakt voor een persoonlijke lening, kun je dan weg gaan strepen en helaas moet je dan misschien gaan kiezen voor minder goedkoop lenen.

Door de limiet op je kredietkaart te verlagen en door een persoonlijke lening af te sluiten geld te gaan lenen via een geldreserve zul je al fors op de maandlasten kunnen besparen. Ga je een lening afsluiten dan is het echter niet alleen het te betalen maandbedrag dat zal gaan bepalen of de lening het meest voordelig is. In bepaalde gevallen kun je beter kiezen voor een persoonlijke lening als voor een geldreserve. Te snel geld lenen en ingaan op mooie aanbiedingen is vaak niet de beste manier van handelen bij een krediet. Maak een vergelijking van de aangeboden leningen en de daarop van toepassing zijnde voorwaarden als je een lening gaat oversluiten. Vergelijk de lasten op de gehele looptijd van een nieuw afgesloten lening.

Meerdere keren een persoonlijke lening afsluiten?

Opnieuw gaan lenen door een bestaande lening over te sluiten kan ook wel eens duurder uitvallen dan een bestaande lening te laten lopen en een nieuw krediet af te sluiten. Zeker als het gaat om 1000 euro lenen zul je goed op de kosten moeten letten. Leningen oversluiten kan je geld gaan kosten, boven de vaste kosten die je altijd al zult moeten betalen als je gaat lenen. Indien je door een persoonlijke lening in de problemen gaat komen, ontstaat en hoger risico dat zwarte lijst vermeldingen op je naam komen te staan. Ongeacht of je voor een vakantie of andere meubelen gaat betalen, bij een lening afsluiten moet je berekenen wat de hele grap je gaat kosten. Boetes die je dient te betalen voor het eerder aflossen van een lening, omdat je een lening gaat oversluiten, zul je in de resterende looptijd moeten kunnen terug verdienen op de nieuwe lasten.

Is er ook een limiet op dit krediet?

Geld lenen zonder zwarte lijst toetsing zal niet aan de orde komen. Omdat het meestal om aanzienlijke bedragen zal gaan zul je voor een nieuwe lening zeker met een zwarte lijst controle te doen krijgen. Zeker zal goedkoop lenen een reden zijn voor een persoonlijke lening, vergelijk dan ook de nodige leningen voordat je een definitieve keuze gaat maken. Vergeet niet dat een voordeel op de maandlasten naar een WOZ krediet zal moeten opwegen tegen het gelijkblijvend kredietbedrag door de ontbrekende aflossingsverplichtingen.

Een hoge maandlast door schulden op een kredietkaart heeft ook te maken met het in de maandlasten begrepen deel voor een aflossing, dat aflossingsdeel kan dan na een lening afsluiten ontbreken. De schuld zal langer blijven doorlopen indien is gekozen voor een geldreserve zonder aflossingsverplichtingen. Bij een persoonlijke lening afsluiten ontkom je niet eraan dat een lening aanvragen ook het verstrekken van je persoonlijke gegevens met zich mee zal brengen. Lenen en je staat op een zwarte lijst zal moeilijk zijn en misschien bepaalde krediet vormen voor jou uitsluiten.