Wat is nu een prepaid creditcard?

prepaid creditcard online

De prepaid creditcard, ook wel debetcard genoemd, is eigenlijk het tegenovergestelde van de gewone creditcard. Je betaalt namelijk niet achteraf maar juist vooraf. Wat zijn daar de voordelen en nadelen van? Om een beter beeld van de prepaid creditcard te krijgen, kun je hem het best vergelijken met de prepaid kaart voor je mobiele telefoon. Je waardeert eerst op en kan pas daarna bellen. Bij een telefoonabonnement betaal je juist na een maand lang bellen. Een telefoonabonnement is dus te vergelijken met de gewone creditcard. Je betaalt vooraf met de prepaid creditcard. Dit doe je door eerst je kaart op te waarderen.

Opwaarderen kost 3% van het totale bedrag dat je opwaardeert. Dat kan dus best duur zijn. Daarbij komen ook nog de vaste transactiekosten die worden afgeschreven bij het doen van een transactie. Verder wordt er verwacht dat je een soort van jaarlijkse contributie betaalt. Je hebt je geld met een prepaid creditcard volledig in de hand omdat je geld uitgeeft dat je ook daadwerkelijk hebt. Om die reden wordt de kaart ook beschikbaar gesteld aan minderjarigen. Minderjarigen hebben namelijk steeds meer de behoefte om wereldwijd te kunnen betalen. Dat is eigenlijk ook de enige voordelige reden om een prepaid creditcard te nemen.

Je kaart gebruiken in Nederland is onzinnig. Contant of via bankpas betalen is namelijk gratis. Met je bankpas kun je echter niet wereldwijd via internet betalen. Met een prepaid creditcard kan dat wel. Met de komst van de prepaid creditcard is dat nu voor iedereen een mogelijkheid, omdat deze erg toegankelijk is en er geen BKR toetsing vereist is.