Hoeveel kost een cashback creditcard?

We leven in een tijd waarin heel wat mensen werken met een creditcard. De gewone creditcard beschikt ook in onze landen over een zekere bekendheid, maar dat kan nog niet van de cashback creditcard gezegd worden. Een cashback creditcard is een creditcard waarmee je een bepaald bedrag van het door jou betaalde geld teruggestort krijgt. In de Verenigde Staten bestaat een dergelijke creditcard reeds verschillende jaren waarbij er soms tot 2 procent van het door jou betaalde bedrag wordt terugbetaald. Andere cashback creditcards richten zich dan weer op een specifiek aanbod aan winkels. Heb je interesse om meer te weten te komen over deze bijzondere creditcard? Aarzel dan niet en lees snel verder.

De cashback Mastercard

Een in Nederland bekende cashback creditcard is die van Mastercard. Het is belangrijk om te weten dat deze creditcard niet vergeleken kan worden met de Amerikaanse varianten. Het is bijvoorbeeld niet zo dat je automatisch op alle betaalde bedragen een bepaalde teruggave zult ontvangen. Met de cashback Mastercard is het bijvoorbeeld vooral mogelijk om een korting te bekomen op aankopen die gebeuren bij bepaalde webwinkels. Wanneer je bij de aangesloten webwinkels een bestelling plaatst en je deze vervolgens betaald met je cashback Mastercard krijg je automatisch een bepaalde korting toegekend. Het is met een caschback Mastercard verder ook gewoon mogelijk om geld af te halen of betalingen uit te voeren in lokale winkels.

Krijg ik ook korting of een terugbetaling bij een geldafhaling?

cashback creditcardWanneer je gebruik maakt van de cashback Mastercard beschik je zoals hierboven reeds werd aangehaald eveneens over de mogelijkheid om geld af te halen. Hiervoor worden de standaard en inmiddels bekende kosten in rekening gebracht. Het is echter niet zo dat je op geldafhalingen eveneens kunt rekenen op een bepaalde teruggave. Dat is in onze landen het geval, maar ook in de Verenigde Staten waar de cashback creditcard reeds veel langer bestaat. Je moet dus echt je creditcard gebruiken om een bepaald product mee aan te kopen om aanspraak te kunnen maken op de teruggave of de korting. Je doet er hoe dan ook altijd goed aan om na te gaan of een bepaalde webwinkel al dan niet gebruik maakt van een korting of caschback door middel van een creditcard, want dat is lang niet altijd het geval.

De kosten van een cashback creditcard liggen in lijn met de kosten van een gewone creditcard. Je dient er vooral rekening mee te houden dat geld afhalen met een dergelijke kaart niet gratis, om maar niet te zeggen behoorlijk duur, is. Verder is het perfect mogelijk dat VISA en Mastercard er voor kiezen om een jaarlijkse kost in rekening te brengen die veelal gelegen is tussen de 10 en 50 euro. De kosten zijn afhankelijk van de creditcard waarover je beschikt. In ieder geval brengt een cashback creditcard dus geen extra kosten met zich mee terwijl je wel kunt genieten van tal van interessante voordelen. Hoewel de cashback creditcard in onze landen nog alles behalve ingeburgerd is neemt de populariteit toe en kiezen steeds meer webwinkels er voor om zich bij een dergelijke dienst aan te sluiten. Het spreekt voor zich dat dit de consument alleen maar ten goede kan komen.